Søger efter drengs lig efter 33 år

Politiet i New York er i gang med at udgrave en kælder i håb om at finde liget af forsvunden dreng fra 1979

Her ses faderen Stanly Patz med sønnen Ari. De viser et foto af den forsvundne  Etan Patz. 33 år efter har politiet og FBI sat en storstilet udgravning i gang i SoHo, Manhatten i New York for at søge efter resterne af drengen (AP Photo/Ron Frehm, File).
Her ses faderen Stanly Patz med sønnen Ari. De viser et foto af den forsvundne Etan Patz. 33 år efter har politiet og FBI sat en storstilet udgravning i gang i SoHo, Manhatten i New York for at søge efter resterne af drengen (AP Photo/Ron Frehm, File).

Den seksårige Etan Patz forsvandt sporløst, da han fik lov til at tage til skole alene for første gang med en skolebus. Men han kom aldrig tilbage og en storstilet eftersøgning blev sat i gang for 33 år siden. Etan Petz var blandt andet en af de første børn, der blev eftersøgt på mælkekartoner i USA.

Men den forsvundne Etan Patz er tilsyneladende ikke blevet glemt endnu, for politiet og FBI i New York er gået i gang med en udgravning i en kælder i Manhattan i håb om at finde liget af den seksårige dreng, der forsvandt i 1979.

Udgravningen begyndte torsdag morgen i bygning i SoHo, Manhattan, kun en blok fra den adresse, hvor Patz familien boede, skriver Daily Mail.

Kunne lugte lig
Politiet har modtaget nye oplysninger i sagen, der peger hen imod, at den seksårige dreng kunne være begravet i kælderen. Ifølge Daily Mail har de ligeledes bekræftet, at en FBI-hund har opfanget en lugt af ligrester ved bygningen.

Politiet er ydermere i gang med at undersøge bygningen, da en tømrer med et værksted ved navn Othniel Miller boede i bygningen, da Etan Patz forsvandt. Den nu 75-årige Othniel Miller menes at have været 'venlig' over for den seks-årige Etan Patz.

National dag for forsvundne børn
Etan Patz blev erklæret lovligt død i 2001, men familien Patz har ikke flyttet siden hans forsvinden, og i årevis har nægtet at ændre deres telefonnummer i håb om, at deres søn var i live. Hans forældre, Stanley og Julie Patz, blev åbenhjertige fortalere for forsvundne børn i årene efter deres søns forsvinden.

De var dog ikke den eneste, der satte fokus på sagen. I 1983 udråbte præsident Ronald Reagan den 25. maj, årsdagen for den dag, Etan Patz forsvandt, som den nationale dag for forsvundne børn.

1 af 2 Her bærer efterforskerne et stykke beton ud fra kælderen, der ligger ved Wooster Street and Prince Street i New York, Manhattan. Som en del af udgravningen vil et retsmedicinsk hold fjerne betongulvet samt gipsvægge. (AP Photo/Mary Altaffer)
2 af 2 Her ses faderen Stanly Patz med sønnen Ari. De viser et foto af den forsvundne Etan Patz. 33 år efter har politiet og FBI sat en storstilet udgravning i gang i SoHo, Manhatten i New York for at søge efter resterne af drengen (AP Photo/Ron Frehm, File).
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere