Minkavlere hånes for mediestunt

Ikke alle mink har det godt. Det erkender Danske Minkavlere i deres kampagne 'Her er vores svaghed'. Dyrenes Beskyttelse mener, at de fremstiller halve sandheder

Danske minkavlere er verdens bedste, lyder det fra avlerne i en ny kampagne. Her forsøger de at fremme deres ekstremt dårlige ry ved at erkende, at ikke alle mink har det godt.

'Det er aldrig rart at se sin svaghed udstillet. Men vi kan og vil ikke løbe fra, at når man har med dyrehold at gøre, kan dyrene komme til skade, så de må aflives. På danske minkfarme drejer det sig om under 1 procent,' lyder et af budskaberne i annoncen, som man i øjeblikket kan se i samtlige danske dagbalde.

Meget forundret
Det har fået Dyrenes Beskyttelse til at gå til angreb på avlerne. Organisationens direktør Britta Riis giver ikke meget for deres såkaldte selverkendelse.

- Jeg er noget forundret over deres annonce, for vi har i mange år vidst, at der er problemer, siger hun.

Dyrenes Beskyttelse har nu også indrykket en annonce, hvor de sætter spørgsmålstegn ved en række påstande. Blandt andet udsagnet om den ene procent, som de mener skal rettes til følgende:

'Rettes til: 50 % af de danske minkfarme fik i 2010 kritik, påbud eller blev politianmeldt af myndighederne'.

32 minkfarme overtræder loven
I rapporten 'Dyrevelfærd i Danmark 2010' lyder det da også, at der skete 'lovovertrædelser på 50 procent af pelsdyrfarmene'. Og at der 'på i alt 32 af 78 minkfarme – dvs. 41 procent – blev konstateret overtrædelser af dyrevelfærdsreglerne for mink'.

Formanden for Pelsdyravlerne Tage Pedersen mener tallene kan være misvisende, da der er tale om ganske få dyr.

- Det er jo ikke 41 procent at dyrene, men 41 procent at farmene. Og det vil vi gerne stille skarpt på med den her kampagne, for der har ikke været proportioner i debatten, siger Tage Pedersen.

- Er det ikke et problem, at der er lovovertrædelser på 32 farme?

- Men hvis det kun er et dyr på hver farm, så er det jo ikke mange dyr, siger han.

I rapporten står der også, at der er blevet indgivet 11 politianmeldelser, 33 påbud og 25 indskærpelser på farme, fordi syge eller tilskadekomne dyr ikke har fået den fornødne behandling.

Det er ifølge Tage Pedersen altså helt rimeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere