Rebild-borgmester vil placere politisk ansvar

Rebild Kommunes borgmester vil med endnu en undersøgelse få placeret ledelsesansvaret for Rebild-sagen.

Selv om dommen faldt i Rebild-sagen den 29. marts, ruller sagen videre i Rebild Kommune.

I første omgang har Ankestyrelsens rapport afdækket de mangler og fejl, kommunen lavede i behandlingen af sagen, og nu skal en ny undersøgelse også placere ledelsesansvaret.

Byrådet har allerede fyret kommunaldirektøren og socialdirektøren og chefen for Center for Familie og Handicap er også fratrådt.

- Vi skal have vendt hver en sten og placeret det ledelsesmæssige ansvar - herunder også det politiske ansvar, siger borgmester Anny Winther (V) i en pressemeddelelse.

Faren i Rebild-sagen er idømt en forvaringsstraf for groft seksuelt misbrug af ni børn - blandt andet for at have haft samleje med flere af børnene og for at have tvunget dem til samleje eller anden kønslig omgang med hinanden.

For at undgå endnu en Rebild-sag vil byrådet nu "revidere kompetencefordelingen" mellem det politiske niveau og forvaltningen.

Som det er i dag, er behandlingen af sager om udsatte børn flyttet fra Børne- og Ungdomsudvalget til Center for Familie og Handicap - uden politisk involvering.

- Jeg mener, at det er nødvendigt at stramme op på den politiske kontrol, og at vi i byrådet har lagt for meget kompetence til forvaltningen. Vi er nødt til at sikre os, at byrådets udvalg er fuldt ud orienteret, siger Anny Winther.

Hun håber, at den kommende undersøgelse, som økonomiudvalget har bestilt hos Kommunernes Landsforening, vil give det fulde overblik over, hvem der havde det ledelsesmæssige ansvar for Rebild-sagen.

- Den socialretslige og personalejuridiske undersøgelse vil vise os, hvor det er gået galt, og placere et ansvar i den konkrete sag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere