Politisk pres på Rebild-borgmester stiger

Flere kommunalordførere mener, at Rebild Kommune bør forsøge at placere et politisk ansvar i Rebildsagen

Arbejdet med at rydde op i Rebild Kommune efter den såkaldte Rebildsag, hvor en 56-årig mand er idømt en forvaringsdom for groft seksuelt misbrug af ni børn, er langt fra ovre.

Det mener flere af Folketingets kommunalordførere, der opfordrer Rebild-borgmester Anny Winther (V) til at få foretaget en uafhængig undersøgelse af det politiske ansvar.

- Jeg er selv tidligere borgmester, og det ville jeg afgjort selv gøre i den situation, og det vil jeg også anbefale Rebilds borgmester at gøre - om ikke andet så for at blive renset, siger den konservative kommunalordfører Mike Legarth til Nordjyske.

Læs også:

Related content

Dansk Folkepartis kommunalordfører Morten Marinus ønsker hver en sten vendt, også politisk, og Socialdemokraterne vil gøre det nemmere at stille borgmestre til ansvar midt i en valgperiode.

SF er parat til at tage det næste skridt, hvis politikerne i Rebild ikke selv sætter en uvildig undersøgelse af det politiske ansvar i gang.

- I så fald vil jeg diskutere med ministeren, om hun bør tage skridtet og bede Ankestyrelsen gå ind i sagen og lave en undersøgelse, siger partiets kommunalordfører Lisbeth Beck Poulsen til Nordjyske.

Læs også:

Se også: Kommunale topfolk fyres efter incestsag

Onsdag bad Økonomiudvalget byrådet i Rebild om at fyre kommunaldirektøren og socialdirektøren. Chefen for Center for Familie og Handicap fratræder straks.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere