Industrien skruer op for investeringerne

Industrien forventer at øge investeringerne med 25 procent i år og har opjusteret tallet

Investeringerne inden for industrien ventes at stige med 25 procent i år. Det viser en undersøgelse i marts af industriens forventninger, oplyser Danmarks Statistik.

I forhold til en tilsvarende måling fra oktober har man opjusteret forventningerne med 17 procentpoint - fra en forventet stigning på otte procent da til 25 procent nu.

Det er især inden for fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder for eksempel fødevarer, at der bliver sat mere fart i investeringerne. Her ventede man for et halvt år siden blot at øge omfanget af investeringer med to procent. Dette tal er nu sat op til 24 procent.

Alle sektorer i industrien forventer stigende investeringer i år. Inden for mellemprodukter som råstoffer og kemiske produkter er forventningen en stigning på 37 procent, mens de to øvrige af de i alt fire områder - investeringsgoder og varige forbrugsgoder - påregner en vækst i investeringerne på henholdsvis 16 og 18 procent.

Den samlede årlige stigning på 25 procent er en fremgang i forhold til 2011, hvor investeringerne gik frem med 16 procent.

Året før, 2010, var der til gengæld tale om en tilbagegang i investeringerne med fire procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere