Hofreporter fra britiske Sun er anholdt

Britisk politi har torsdag anholdt tre personer i forbindelse med den britiske sag om hacking af telefoner

The Suns hofmedarbejder Duncan Larcombe er blandt de tre anholdte i sagen om hacking af telefoner. (Foto: AP)
The Suns hofmedarbejder Duncan Larcombe er blandt de tre anholdte i sagen om hacking af telefoner. (Foto: AP)

Tre personer er anholdt i London. En af dem er hofmedarbejderen Duncan Larcombe fra sladderbladet The Sun.

Kun få dage før det britiske parlament skal afgive rapport om ulovlig omgang med mediegiganten News International - selskabet der ejede den nu lukkede og skandaleombruste tabloidavis News of the World - eskalerer sagen igen.

Onsdag indledte det britiske politi undersøgelser, der skal afgøre, om fire journalister og syv andre personer i forbindelse med aflytningsskandalen skal anklages for forbrydelser.

Torsdagens tre anholdte skal angiveligt afhøres om nogle upassende betalinger, hvor politi og embedsmænd har modtaget betaling for historier.

Skandalen, der har rullet det sidste år, har skabt røre, fordi journalister fra det nu nedlagte blad News of the World anklages for rutinemæssigt at have hacket telefoner hos interessante personer for at skabe slibrige overskrifter.

Politiefterforskningen er siden blevet udvidet til The Sun for at undersøge forlydender om betaling for historier.

Politiet siger, at de tre anholdelser sker på baggrund af oplysninger fra Management Standards Committee, som er et lille team nedsat af Murdochs News Corp. Teamet arbejder tæt sammen med politiet.

- Arrestationerne forværrer situationen, Rupert og James Murdoch er allerede pressede, og nu vil de ansatte føle, at deres arbejdsgivere stikker dem, siger Steven Barnett, der er professor i kommunikation ved Westminister Universitet.

I næste uge skal mediemogulen Rupert Murdoch og hans søn James, der indtil februar var chef for News International, hvor de to blade The Sun og News of the World hører under, besvare spørgsmål til den retslige undersøgelse af skandalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere