Politikere vil undersøge Dong-bestyrelse

Politikere vil have undersøgt om bestyrelsen i det omtumlede energiselskab Dong har den rette sammensætning.

Skandalen omkring det statsejede energiselskab Dong får nu staten til at planlægge en større evaluering af den samlede bestyrelse, skriver Jyllands-Posten.

Det sker blandt andet for at vurdere, hvorvidt bestyrelsen i det omtumlede energiselskab har den rette sammensætning, og om bestyrelsens arbejdsgange fungerer hensigtsmæssigt.

Tanken om at sætte gang i en evaluering af bestyrelsen i Dong, herunder formand Fritz Schur, stammer reelt fra Finansministeriet, der officielt ejer virksomheden.

Og meningen er, at man vil hyre et uvildigt konsulentfirma til at stå for undersøgelsen for dermed at undgå, at bestyrelsen blot peger på et firma, som det selv har tilknytning til.

Dermed synes det at være udelukket, at Dong-formand Fritz Schurs foretrukne headhunter, Egon Zehnder, vil få tilbudt at stå for opgaven.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti hilser sådan en evaluering velkommen.

Finansordfører fra Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl understreger, at en uvildig evaluering af Dong-bestyrelsen ikke skal grunde i manglende tiltro til de enkelte medlemmers kompetencer.

- For os er det helt afgørende at se på sammensætningen i bestyrelsen og sikre, at de enkelte medlemmers stærke kompetencer supplerer hinanden.

- Vi anfægter ikke den enkeltes faglighed, men set i lyset af den store debat om Dong mener vi, det kan være en fordel at undersøge, om bestyrelsens arbejde kan optimeres yderligere, siger Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Formand for Dongs bestyrelse Fritz Schur kender ikke til, at staten skulle ønske en undersøgelse af bestyrelsen.

- Men jeg kan forsikre, at Dong Energys bestyrelse er særdeles professionel, hvilket ansættelsen af Henrik Poulsen jo er et meget godt bevis på, siger han til Jyllands-Posten og henviser dermed til Dongs nye administrerende direktør.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere