Skønt at bo i Udkantsdanmark

Glem alt om rådne bananer: Borgerne i Danmarks yderområder har det godt. De er sågar mere glade end byboer

Her er faktisk dejligt - undersøgelser viser, at folk der bor i det, vi andre kalder Udkantsdanmark er ganske glade. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Her er faktisk dejligt - undersøgelser viser, at folk der bor i det, vi andre kalder Udkantsdanmark er ganske glade. (Arkivfoto: Per Rasmussen)

På trods af al snak om tilbagegang og flugt fra land til by er borgerne i landdistrikterne og i de små samfund lige så tilfredse med deres liv som alle andre. Det viser to nye undersøgelser, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har fået foretaget.

- Undersøgelserne viser, at de, der bor ude i Vandkantsdanmark, generelt har det godt og er glade for at bo der, siger Carsten Hansen (S), der er minister for by, bolig og landdistrikter til Politiken.

Han vil slet ikke vil bruge ordet 'Udkantsdanmark' eller høre tale om rådne bananer, som yderområderne også er blevet kaldt.

- Man genfinder slet ikke den store elendighed, man ellers ofte hører om, ministeren til avisen.

Den ene undersøgelse, som Center for Landdistriktsforskning har foretaget, viser endda, at borgerne i landområderne er mere lykkelige end borgerne i de danske storbyer.

48 procent af borgerne på landet føler sig "meget lykkelige". I storbyerne er det under 40 procent.

- Der er bedre tid i yderområderne, man kender hinanden, man har et netværk, og man ved, hvordan naboen har det, siger Carsten Hansen.

Han mener, at undersøgelserne svarer godt til den debatartikel, som den 34-årige projektleder Carsten Ege Møller skrev i Politiken for tre uger siden.

Han er sammen med kone og tre børn flyttet fra Aarhus til Ringkøbing og gav i sit debatindlæg klar besked til det, han kaldte storbyernes "selvfedsdanskere":

- Nu er det slut. Nu er det på tide, at I får et skud af jeres egen medicin, skrev Carsten Ege Møller, der var træt af at høre om, at det umuligt kunne være til at holde ud at bo i de mindre byer og på landet.

- Vi har selv valgt det, og man kan sagtens få en dejlig, fredelig og spændende hverdag ved at bo i Udkantsdanmark, skrev han og er dermed helt i tråd med de to nye undersøgelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere