Tal for unge i fængsel stærkt overdrevet

Justitsministeriet har i årevis opgjort antallet af unge i voksenarrest to-tre gange højere, end det reelt var

De senere mange års officielle opgørelser over, hvor mange unge der sidder i fængsel, har været stærkt overdrevne.

Det erkender Justitsministeriets forskningskontor, der nu nedjusterer tallene betragteligt.

I hvert fald siden 2008 har Justitsministeriet hævdet, at mellem 30 og 40 procent af den tid, som unge samlet set var varetægtsfængslet, skete i et arresthus sammen med voksne.

Men det viser sig nu, at det reelle tal er helt nede på godt 10 procent.

Helt skævt blev der skudt i 2008, hvor man i sin tid opgjorde andelen af unge i arresthuse til 41 procent. Det viser sig nu, at tallet i virkeligheden blot var 10 procent - altså godt og vel fire gange lavere.

Fejlen skyldes ifølge Justitsministeriets Forskningsenhed, at man nu henter tallene i mere præcise databaser end tidligere.

Politiets tal ikke præcise
Hidtil baserede ministeriet de årlige opgørelser på udtræk fra politiets kriminalregister, men da man nu har fået mistanke om, at de tal ikke er præcise, vil man fremover benytte tal fra blandt andet Kriminalforsorgen.

Ifølge Justitsministeriet går de stærkt pumpede tal efter alt at dømme langt længere tilbage i tiden end 2008.

-Der er god grund til at antage, at også de tidligere rapporter, der omhandler varetægtsfængslinger af unge, vil give et misvisende billede, erkender Justitsministeriets Forskningsenhed.

Antallet af unge, som placeres i arresthuse sammen med voksne, er jævnligt blevet kritiseret af både børneorganisationer og fængselspersonale, ligesom der i 2010 blev afsat penge til flere pladser på særlige sikrede institutioner for unge.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere