Hjælp til fattige børn sætter rekord

Hjælpeorganisationen SOS Børnebyerne er overvældet over danskernes enorme lyst til at hjælpe fattige børn.

SOS Børnebyerne oplever stadigt større opbakning i Danmark og nåede et resultat på næsten 200 millioner kroner til verdens mest sårbare børn i 2011.

Det er en stigning på 20 procent i forhold til året før og betyder, at tusindvis af børn og udsatte familier rundt om i verden har fået hjælp til et bedre liv, oplyser organisationen.

- Selv i en verden, hvor der bliver talt meget om økonomisk krise og nedskæringer, er der stadig stor vilje blandt danskerne til at støtte dem, som står i en desperat situation, siger SOS Børnebyernes direktør Hanne Elisabeth Rasmussen.

Hun fortæller, at 2011 blev organisationens hidtil bedste indsamlingsår med et samlet resultat på 198 millioner kroner.

For de mange danske millioner har SOS Børnebyerne kunnet åbne nye børnebyer og sætte flere projekter i gang.

Og selvom en del af pengene går til at hverve nye medlemmer og promovere organisationen, tilfalder langt størstedelen fortsat de fattige børn.

- For hver gang SOS Børnebyerne brugte en krone på fundraising i 2011, kom der mere end seks kroner igen. Administrationsomkostningerne lå i 2011 på seks procent, siger Hanne Elisabeth Rasmussen.

Hos SOS Børnebyerne kommer en stor del af støtten fra SOS-faddere, som hjælper et barn eller en SOS-børneby med et månedligt beløb. I 2011 steg støtten fra fadderne med 10 procent.

- Den måde at hjælpe på er fortsat populær, og måske mere i en krisetid, end nogensinde før, fordi vi kigger indad og selv i endnu højere grad kan se værdien af at have en familie som tryg base, siger Hanne Elisabeth Rasmussen.

Foruden en stigning i fadderbidrag har der også været en markant vækst i testamenterede midler til organisationens arbejde.

SOS Børnebyerne har kunnet konstatere vækst i støtten fra danskerne de seneste mange år.

Siden 2007 har organisationen haft mellem 12 og 18 procents vækst om året i indsamlede midler.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere