Penkowa: Universitet kunne let finde fryser

Københavns Universitet burde have fundet hjerneforskeren Milena Penkowas kummefryser, siger hun selv

Københavns Universitet kunne let og uden besvær have fundet frem til hjerneforskeren Milena Penkowas 400-liters kummefryser med vævsprøver fra rotter og mus og blodprøver, som nu er dukket op som en overraskelse for universitetet.

Det mener den svindelanklagede hjerneforsker selv, og hun henviser til, at universitetet har haft en præcis registrering af, hvilke lokaler de enkelte forskere har haft rådighed over på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Panum Instituttet.

- Universitetet har vidst, hvilke rum jeg rådede over, og hvad de indeholdt, siger Milena Penkowa til Politiken torsdag.

- Nu påstår universitetet, at de ikke kunne vide, at kummefryseren stod der. Det viser bare, at det er en stor rodebutik, tilføjer hun.

Som dokumentation har Milena Penkowa fremsendt en mailkorrespondance, hvoraf det fremgår, at der i 2007 blev foretaget en detaljeret registrering af, hvilke lokaler og hvor mange kvadratmeter de enkelte forskere rådede over, samt et dokument, der omtaler "den hvide -80 grader fryser".

Oplysningerne blev, siger Milena Penkowa, registreret af politiet under den ransagning, som hun selv havde bedt om i marts sidste år, og "grunden til, at jeg har den, er, at politiet sendte den til mig på en diskette".

Fakultetsdirektør Arnold Boon siger, at det er "lidt ærgerligt, at vi ikke har set fryseren før".

- Den har stået i et andet lokale end det, vi kendte som Milena Penkowas laboratorium, siger han.

Arnold Boon siger til Politiken, at han ikke har kendskab til, at universitetet selv skulle have registreret lokalerne, og til at politiet har kendt den.

- Men jeg har tænkt mig at undersøge anvendelsen af lokalerne nærmere, siger han til avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere