Fjerner nummerplader for at undgå p-afgift

Det kan blive dyrt for bilister, hvis de forsøger at snige sig uden om parkeringsafgiften

Nummerpladerne afmonteres og bilen parkeres ulovligt, men det kan blive en dyr affære. (Foto: Morten Langkilde/Polfoto)
Nummerpladerne afmonteres og bilen parkeres ulovligt, men det kan blive en dyr affære. (Foto: Morten Langkilde/Polfoto)

Udspekulerede parkerings-syndere driver parkeringsvagterne til vanvid med en ulovlig fidus. De fjerner bilernes nummerplader for at undgå at få de p-bøder, de gør sig fortjent til, skriver 24timer.

Bilisterne langtidsparkerer typisk i betalingsbåse uden at betale, men nogle efterlader også køretøjerne i lyskryds og i buslommer, hvor standsning og parkering er strengt forbudt og til stærk gene for andre.

Alene det kommunale københavnske parkeringskorps har siden januar i fjor registreret 1.366 ulovligt parkerede biler med afmonterede nummerplader - mange af dem i parkeringsbåse, hvor timetaksten er op til 29 kroner.

- Et er, at vi i Parkering København kæmper med dette tiltagende problem. Noget andet er, at samfundet har et problem, når flere vælger på denne måde at snyde fællesskabet. For de tager lovlydige bilisters pladser, de undlader at betale, og de er ofte til ulempe for fremkommeligheden, når de eksempelvis parkerer uden nummerplader ved et busstoppested og forsinker en masse mennesker. Det har fået et helt uacceptabelt omfang, siger Anders Møller, direktør i Parkering København, til 24timer.

Men mange bliver slemt skuffede, når de tror, de får succes som p-gratister. Det er nemlig ulovligt at henstille køretøjer uden nummerplader på offentlig vej, og politiet tolererer det ikke. Så i mange tilfælde når ordensmagten at fjerne bilen, inden ejeren kommer tilbage og får et chok over, at bilen er borte.

Politikommissær Jan Holt fra Københavns Politis færdselsafdeling siger, at mange dummer sig.

- Nogle bilister tror, at de kan kan fjerne nummerpladerne og undgå parkeringsafgifter. Men der tager de helt fejl. Vi fjerner nemlig bilerne for via stelnummeret at finde frem til, hvem bilen tilhører, siger Jan Holt til 24timer og oplyser, at det kan blive en særdeles dyr og besværlig affære.

For bilejeren kommer til - foruden en parkeringsafgift - at betale for bugsering og opbevaring af den bil, som politiet må ude og hente.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere