Politi fjerner al-Khawaja-demonstranter

Omkring 60 demonstranter gik onsdag på gaden for at kræve al-Khawaja løsladt. Politiet opløste demonstrationen

Kampen for at få løsladt den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja intensiveres i Bahrain, hvor omkring 60 demonstranter onsdag gik på gaden for at kræve hans frigivelse.

Demonstrationen, som foregik på en markedsplads i Bahrains hovedstad, Manama, blev en kortvarig affære. Det skriver CNN.

Politiet fjernede demonstranterne ved blandt andet at bruge chokgranater. Journalister blev holdt bag politiet. De fik at vide af betjentene, at der var tale om en ulovlig demonstration.

Dansk-bahrainerens datter, Zainab al-Khawaja, stod under demonstrationen foran de protesterende bahrainer, og hun anklagede regimet for at bruge tortur.

Samtidig melder BBC om, at der er blevet protesteret mod det nært forestående Formel 1-løb.

- Ned, ned med Formel 1, råbte demonstranter ifølge det britiske medie.

I fængslet fortsætter Abdulhadi al-Khawaja sin sultestrejke. Onsdag skriver hans advokat på twitter, at den livstidsdømte al-Khawaja nu kun drikker vand, og at hans blodtryk er lavt.

På de diplomatiske linjer har Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard kastet sig ind i kampen for at få løsladt Abdulhadi al-Khawaja.

Han har rejst sagen i en tale til parlamentet.

- Efter 69 dages sultestrejke er al-Khawaja ved at dø. Det må ikke ske. Hans kamp må også være vores kamp, sagde parlamentarikeren og fortsatte:

- Derfor vil jeg opfordre formanden til at sikre, at der herfra sendes en hastehenvendelse til kongen i Bahrain. Al-Khawaja må løslades øjeblikkeligt. Hver dag tæller. I morgen kan det være for sent.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod en livstidsdom, han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain. Hans sultestrejke har indtil videre varet mere end to måneder.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere