Analytiker: Dongs nye chef er driftsikker

Henrik Poulsen bliver en benhård, driftsikker chef for Dong, vurderer analytiker, der har fulgt hans karriere.

Dong Energy har i Henrik Poulsen fået en handlingens mand, som gør det, aktionærerne vil have - også selv om det kan være svære og populære beslutninger.

I hvert fald hvis man spørger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der har fulgt Henrik Poulsens karriere i TDC.

- Han er en mand, der er vant til at eksekvere og gøre de ting, der skal gøres. Han leverer kort sagt varen, siger John Strand.

Hos Lego, som Henrik Poulsen var hos fra 1999 til 2007, var opgaven at skabe vækst - og det lykkedes han med. Hos TDC, som han har været administrerende direktør for siden 2008, har udfordringen ifølge John Strand været at skære i omkostningerne.

- Han har været ansvarlig for benhård omkostningsstyring og er lykkedes med at levere det, aktionærerne efterspurgte. Han har været det, man kan kalde en rigtig driftsikker chef, siger John Strand.

Men selv om Henrik Poulsen med John Strands ord har været en "benhård chef", der har truffet mange upopulære beslutninger og "fyret folk i stor stil", har han alligevel formået at forblive vellidt.

- I TDC har han været meget populær blandt medarbejderne, på trods af at han har skåret i stor stil. Der er ingen tvivl om, at de i dag er rigtig kede af, at de mister ham, siger John Strand.

Når Henrik Poulsen nu sætter sig i chefstolen hos Dong Energy, gætter John Strand på, at han i første omgang skal bruge kræfter på at "få ro" i selskabet.

- Derefter skal han kigge på, om Dong har den rigtige størrelse i de forskellige divisioner, siger John Strand, der ikke tror, at Poul Henriksen vil være bleg for at træffe beslutninger, der blandt nogle medarbejdere vil være upopulære.

- Han vil se på selskabet og vurdere, hvad der er bedst for virksomheden, og hvad der er bedst for aktionærerne. Det er det, han kan.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere