Nyheder om al-Khawaja går verden rundt

Flere udenlandske medier har sat den sultestrejkende al-Khawaja på dagsordenen de seneste dage.

Foto:AP
Foto:AP

Det er ikke kun i Danmark, at der er fuld fokus på den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawaja.

Også udenlandske topmedier har de seneste dage kørt al-Khawaja gennem nyhedsmøllen.

Hos den store amerikanske tv-station CNN har han været topnyhed på både tv og nettet.

Især tirsdagens nyhed om, at de bahrainske myndigheder melder ham okay efter flere dages uvished, trak overskrifter sammen med nyheden om, at FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, presser på for en løsning.

Derudover har både CNN og den britiske tv-station BBC stor fokus på det kommende Formel 1-løb i Bahrain, som de kæder sammen med al-Khawaja.

Der har nemlig været talt om, at de protester, der skyller ind over landet, sammenholdt med al-Khawajas fængsling, kan få motorløbet til helt at droppe Bahrain.

Nyhedsbureauet Reuters har sat sit kontor i Dubai på sagen, og har de seneste dage rapportere løbende om den. Også Washington Post har løbende bragt historier om dansk-bahraineren.

Hos den britiske avis The Guardian har man ud over flere nyheder bragt et åbent brev underskrevet af blandt andre politikeren lord Avebury, der er medlem af det britiske overhus, samt flere andre politikere og professorer.

I brevet kritiseres Bahrain for ikke at udlevere al-Khawaja, og de slår fast, at det vil være en skamplet på landets omdømme, hvis al-Khawaja skulle gå hen og dø.

Al-Khawaja blev anholdt sidste år i forbindelse med en demonstration mod styret i Bahrain. Han blev siden idømt livsvarig fængsel, hvorfor han gik i sultestrejke tidligere i år.

Sultestrejken har nu varet i mere end 60 dage, og han har tabt sig mere end 10 kilo og blandt andet udviklet fedtlever, som følge af underernæring.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere