Danmark kan ikke gøre mere i Oliver-sagen

De danske myndigheder har håndteret Oliver-sagen korrekt, konkluderer Ankestyrelsen i sin redegørelse

De danske myndigheder har benyttet alle eksisterende muligheder for at få Oliver udleveret til Danmark. Sådan lyder konklusionen i Ankestyrelsens redegørelse, der nu er blevet afleveret til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

- I bund og grund er sagens kerne en konflikt mellem to forældre, og den kompliceres af, at den foregår over landegrænser og dermed også er omfattet af to retssystemer, siger ministeren i en udtalelse og fortsætter:

- Jeg kan på baggrund af Ankestyrelsens redegørelse konstatere, at vores myndigheder har håndteret sagen, som de skal, og at de muligheder, der er for at hjælpe faren, er blevet brugt.

Oliver-sagen begyndte, da Thomas Sørensen, der er far til den fem-årige Oliver, bortførte sin søn, som moren var ved at aflevere i børnehaven i den østrigske by Graz.

I Danmark har domstolene tilkendt Thomas Sørensen forældremyndigheden, mens moren omvendt har fået de østrigske dommeres ord for, at sønnen skal bo hos hende.

Thomas Sørensen er nu efterlyst af det østrigske politi, og landets myndigheder har udstedt en europæisk arrestordre for at få ham straffet.

Derfor skal han nu på torsdag afhøres af politiet, oplyser den konstituerede chefanklager Birgitte Bundgaard hos Nordsjællands Politi.

Derefter skriver politiet en indstilling om sagen til statsadvokaten, som så ekspederer papirerne videre til Justitsministeriet. Det er nemlig ministeriet, der tager stilling til, om Thomas Sørensen skal udleveres til Østrig.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere