Aviser rydder forsider for afdød Mærsk

Flere aviser har utraditionelt valgt at ændre forsidens design for at sende en sidste hilsen til skibsrederen.

Foto: JP
Foto: JP

Normalt præsenterer danske aviser politiske slagsmål og artige afsløringer på forsiden. Men tirsdag morgen møder der avislæserne nogle meget anderledes avisforsider.

Flere af landets største aviser har nemlig valgt at dedikere hele forsiden til den afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

Med et billede af Mærsk Mc-Kinney Møller ud over hele forsiden har Børsen valgt at afvige fra det sædvanlige design. Det eneste andet, der er på forsiden, er den kendte erhvervsleders fødsels- og dødsdato.

Samtidig har avisen lavet et 12 sider langt tillæg. Tillægget har et billede af en ung Mærsk Mc-Kinney Møller på forsiden.

Også Jyllands-Posten har valgt at sætte et stort billede af den afdøde milliardær på forsiden, og der er udelukkende henvisninger til artikler om den skibsrederen. Samme fremgangsmåde er brugt på Berlingske.

Her er et billede med overskriften: "Arven efter Hr. Møller"

Politiken går anderledes til værks. Avisen bringer en tegning af Mærsk ved siden af overskriften: "Mærsk brugte magten".

I Information bringes overskriften: "Mod til at gå frem og mod til at fjerne, hvad der stiller sig i vejen" efterfulgt af en tre sider lang nekrolog om Mærsk Mc-Kinney Møller.

Mærsk Mc-Kinney Møllers død har også fortrængt andre aktuelle emner, herunder Breivik-sagen, fra avisernes lederspalter. Både Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske, Børsen og Kristeligt Dagblad behandler skriver ledere på dødsfaldet.

Berlingske og BT bringer et helt særtillæg om den afdøde skibsreder.

Mandag klokken 11.22 tikkede meddelelsen om Mærsk Mc-Kinneys død ind fra Mærsk-familien.

Hans død kom kun få dage efter, at Mærsk Mc-Kinney Møller havde sin sidste offentlig optræden på torsdagens generalforsamlingen i hans livsværk A.P. Møller-Mærsk. Dagen efter blev han indlagt på Rigshospitalet, hvor han sov ind klokken fem mandag morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere