Chefredaktør: Breivik skal ikke ties ihjel, men tales ihjel

Chefredaktør på ekstrabladet.dk, Geir Terje Ruud, forklarer hvorfor vi dækker retssagen mod den norske massemorder så grundigt

Derfor dækker ekstrabladet.dk Breivik-sagen så grundigt - se tv-klip herover

--------------

Det er frustrerende at skulle lytte på en kynisk massemorders forklaringer, og det er ulideligt, at medierne dækker retssagen mod Anders Breivik, så grundigt som de gør.

Sådan reagerer flere af ekstrabladet.dk's læsere på den intense pressedækning af sagen:

– Synd han skal få så meget opmærksomhed - det ville være bedre at tie ham ihjel og på den måde frarøve ham den opmærksomhed han netop søger, skriver en af ekstrabladet.dk's læsere, Jens.

Læs også: Hannes far: Breivik bør ikke få taletid

Men selvom den norske terrorist og massemorder Anders Breivik formentlig nyder den store opmærksomhed omkring hans ugerning på Utøya og i Oslo, er det essentielt at medierne følger sagen grundigt, mener chefredaktøren på ekstrabladet.dk:

– Det duer ikke at forsøge at tie sådanne mennesker ihjel - de skal tales ihjel. Vi skal møde de holdninger han har med modholdninger, så der kommer balance i det, siger Geir Terje Ruud, som er chefredaktør på ekstrabladet.dk.

Når vi dækker retssagen så intenst som vi gør, giver vi så ikke Breivik lige det, han ønsker at opnå?

Jeg tror han får den opmærksomhed han ønsker sig, men jeg er sikker på, at den opmærksomhed der kommer ud af denne her retssag ikke vil være til Anders Breiviks fordel.

Se også: TV: Danske Allan reddede børn fra massemorder

Chefredaktøren kender personligt flere forældre, hvis børn befandt sig på Utøya d. 22. juli, og han fortæller, at de alle er enige om, at det er vigtigt, at sagen bliver dækket grundigt af medierne.

– Der findes jo mange tusinde mennesker i Skandinavien med de samme holdninger som Anders Brevik, med et stort had til politiske modstandere, siger han.

– Jeg tror det er godt for et demokrati og et åbent samfund, at vi refererer det som kommer frem. Også en del af det Breivik selv vil forklare.

Geir Terje Ruud siger dog, at han ikke forventer at Breiviks forklaringer bliver en central del af retssagen.

Se hele interviewet med ekstrabladet.dks chefredaktør i videoen over artiklen. Er du enig med Geir Terje Ruud i, at den grundige dækning af sagen er nødvendig ?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere