Aktiemarkedet i svingninger efter dødsfald

A.P. Møller-Mærsk-aktierne oplevede en mindre stigning efter oplysningerne om Mærsk Mc-Kinney Møllers død

Flere danske aktier blev mandag påvirket af oplysningerne om Mærsk Mc-Kinney Mølles død i en alder af 98 år.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk steg med 0,8 procent. Mærsk-aktien sluttede i kurs 41.600 mod en kurs på 41.400, kort før hans død blev offentligt kendt. Omkring middagstid lød stigningen på cirka fem procent, men det gik altså lidt i sig selv igen.

Ifølge formueforvalter i Formuepleje Otto Friedrichsen, kan handlen med Mærsk-aktier forklares ved, at nogle investorer tilsyneladende spekulerede i, at der vil blive løst mere op for selskabet, og at gennemsigtigheden i Mærsk-regnskaberne kan blive øget.

- Man kan sige, at hvis vi får mere gennemsigtighed i de tal, der præsenteres på kvartalsbasis, så vil det kunne gøre, at noget af den værdi, der måske ligger skjult i Mærsk, vil kunne komme frem i lyset, siger Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Derudover så faldt Danske Bank-aktien med et par procent, og ifølge Ritzau Finans kan de store bevægelser skyldes, at aktiemarkedet forudså, at der kan være ændringer under opsejling på Esplanaden.

Blandt andet er ejerskabet af Dansk Supermarked og ejerposten på 20 procent af Danske Bank nævnt som forretningsaktiviteter, som kan blive taget op til revurdering efter Hr. Møllers død.

En markedsdeltager nævnte desuden en opsplitning af Mærsk i en shippingdel og en olieforretning som noget, der vil gavne børsværdien, skriver Ritzau Finans.

Flere handlere afstod helt fra at kommentere kursudviklingen i aktien af frygt for at blive misforstået.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere