TV: Pressechef: Mærsk var frisk til det sidste

Skibsrederens dødsfald kom som et chok for alle i virksomheden, oplyser Mærsk-pressechef - Se interviewet!

Nyheden om den store skibsreders død fylder i øjeblikket størstedelen af tv-sendefladen og avisspalterne i samtlige af landets medier.

LÆS OGSÅ:

Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller nåede at blive hele 98 år. (Foto: Jonathan Bjerg Møller/Polfoto). 112 - 16. apr. 2012 - kl. 14:01 Sådan døde Mærsk

Det samme gør sig gældende på kontor-gangene på Esplanaden i København, hvor Mærsk-koncernen har sit hovedsæde.

Ekstra Bladet TV's udsendte reporter befinder sig i øjeblikket på Esplanaden og har netop indhentet en reaktion fra Mærsk-pressetalsmand, Louise Münter.

- Vi modtog meddelelsen i morges om, at Hr. Møller var sovet ind på Rigshospitalet i morges klokken fem, fortæller pressechefen.

SE OGSÅ: GALLERI: Mærsk's liv i billeder

Blev utilpas
Ifølge Louise Münther blev Mærsk indlagt i fredags, fordi han følte sig utilpas. Her blev han henover weekenden og frem til sin død i morges.

- Han sov stille og udramatisk ind, oplyser hun.

LÆS OGSÅ:Milliardæren hjemme for sidste gang

Det er ikke længere siden end i sidste uge, at Mærsk viste sig i offentligheden under en generalforsamling, hvor den 98-årige mangemilliardær - trods sine tydelige alderdomstegn - selv gik og virkede frisk.

Kører videre i Hr. Møllers ånd
Ifølge Louise Münther kommer dødsfaldet som en stor og sørgelig overraskelse for alle.

- Det er et stort chok. Hr. Møller havde - om ikke sin daglige - så sin ugentlige gang i firmaet, og han var frisk til det sidste, siger hun.

Og snakken går da også blandt de ansatte i virksomheden. For hvad skal der nu ske, hvor den gamle rorgænger har forladt 'supertankeren'?

- Alle taler om, at han er gået bort. Men det er også en virksomhed, der går videre og fortsætter i den ånd, som Hr. Møller ønskede det. Så det er 'buisness as usual', siger Louise Münther.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning: Danmark har mistet en stor man

Om Arnold Mærsk Mc-Kinney Møllers død kommer til at medføre betydelige ændringer i forhold til, hvem der fremover udstikker kursen for virksomheden, siger Louise Münther:

- Det (dødsfaldet, red.) ændrer jo ikke på ledelsen i virksomheden som sådan. Men Hr. Møller havde et ønske om, at hans datter, Ane, bliver konstitueret som formand for Mærsk-fonden ved næste bestyrelsesmøde.

LÆS OGSÅ: Se også: Smedegaard: Mærsk var en stor inspiration Smedegaard: Mærsk var en stor inspiration

Se hele interviewet i klippet ovenfor!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere