'Store efterfølgers' første tale: Vores militær er overlegent

Nordkoreanske Kim Jong Un holdt i dag sin første offentlige tale, siden han tog over efter sin afdøde far

Kim Jong-Uns tale var den første, der blev tv-transmitteret, siden han overtog magten efter sin far. (Foto: AP)
Kim Jong-Uns tale var den første, der blev tv-transmitteret, siden han overtog magten efter sin far. (Foto: AP)

Søndag afholdt Nordkoreas leder, Kim Jong-Un, sin første tv-transmitterede tale, siden han overtog magten efter sin afdøde far, Kim Jong-Il.

Og i vanlig nordkoreansk stil benyttede han lejligheden til at gøre sine borgere - og resten af verden - opmærksom på Nordkoreas militære formåen.

Læs også: Nordkoreansk raket styrtede i havet

- Overlegen militær teknologi er nu ikke længere monopoliseret af imperialisterne. Og dagene, hvor de kunne bruge deres atomvåben til at lyve for os, er for altid forbi, lød det blandt andet fra talerstolen foran hundredvis af soldater i Pyongyang.

- Vores militær har udviklet sig til at være et stærkt et af slagsen, der er i stand til at føre en hvilken som helst type krig – både offensivt og defensivt. Soldater er langt mere vigtige end raketter og artilleri, og derfor bør militærets officerer behandler tropperne som deres brødre og søstre.

Det var dog ikke kun militære anliggender, der blev adresseret af Kim Jong-Un. Også den ustabile fødevare-situation blev taget op.

Læs også: Nordkorea kan være på vej med ny atomtest

- Mine kære borgere, der er de bedste i verden, og som har overkommet utallige forhindringer; Det er vores vigtigste ønske, aldrig at lade indbyggerne sulte igen, tordnede Kim Jong-Un, der også erklærede sig knust over, at Korea stadig var delt i to.

Søndagens tale var en del af en storstilet nordkoreansk fejring af, at det er 100 år siden, landets grundlægger Kim Il-sung blev født.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere