Et iskoldt brrrryllup

Med klaprende tænder sagde to nordmænd ja til hinanden på toppen af verden

Man skal have et overordentligt varmt hjerte for at ville giftes på Nordpolen under 28 minusgrader. (Foto: barneo-polus.livejournal.com)
Man skal have et overordentligt varmt hjerte for at ville giftes på Nordpolen under 28 minusgrader. (Foto: barneo-polus.livejournal.com)

Trods den store risiko for at få kolde fødder, giver det måske meget god mening, at Norges mest erfarne polarforsker ville sige ja til sin brud på Nordpolen.

Det var i hvert fald det der skete den 12. april, hvor 49-årige Børge Ousland og 35-årige Hege Røgenberg blev gift på Nordpolen, hvor temperaturen var på 28 minusgrader.

Bruden og gommen, præsten Dag Henrik Berggrav og to forlovere rejste med fly fra Oslo til Longyearbyen. De gik om bord på et russisk transportfly, der bragte dem til ekspeditionsbasen Barneo på polarisen 89 grader nord.

Med pakisen som alter
- Det er ikke noget, vi har planlagt i særlig lang tid. Der er omkring seks uger siden jeg friede, så det er utrolig sjovt, at vi var i stand til at nå det. Næsten ingen kendte til vores planer, kun den nærmeste familie, siger Ousland til VG.

- Vielsen fandt sted næsten midt om natten i et vidunderligt vejr. Kridhvide omgivelser var en fantastisk ramme, og pakisen dannede et naturligt alter. Det var 28 minusgrader og helt kold, især for Hege. Selv frøs jeg ikke så meget, mest på hænder og fødder, forklarer Børge Ousland, der har frosset mere og tilbragt mere tid i Arktis og Antarktis end de fleste.

Den hede bryllupsnat blev tilbragt i Ouslands lille tomands-ekspeditionstelt ude på isen.

Se videoen af det kolde bryllup her.

1 af 2 Det blev et isnende ja for 49-årige Børge Ousland og 35-årige Hege Røgenberg. (Foto: barneo-polus.livejournal.com)
2 af 2 Man skal have et overordentligt varmt hjerte for at ville giftes på Nordpolen under 28 minusgrader. (Foto: barneo-polus.livejournal.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere