Danskerne accepterer nyt gebyr

Danskerne accepterer et gebyr for at udeblive fra aftaler med det offentlige, hvis de får en sms-påmindelse

Danskerne er slemme til at blive væk fra undersøgelserne på sygehuset, og derfor mener fire ud af fem danskere, at det vil være rimeligt at indfører et gebyr på 100 kroner for at udeblive fra aftaler med det offentlige. Så længe man får en sms-påmindelse.

Det viser en befolkningsundersøgelse foretaget af Dansk Erhverv.

Undersøgelsen kommer efter, at Region Syddanmark og Region Midtjylland har besluttet at starte pilotprojekter, hvor patienter får et strafgebyr, hvis de bliver væk fra en aftale med det offentlige.

Muligheden har stået i lovgivningen siden 2004, men det er første gang, at regionerne benytter sig af den. Det sker efter hårdt pres fra den nye S-R-SF-regering.

Ifølge Dansk Erhverv er danskernes velvillighed over for gebyret et tydeligt tegn på, at tiden er moden til at bruge de digitale løsninger, når danskerne skal ændres deres dårlige vaner.

- Danskerne er nu klar til at modtage sms-påmindelser fra det offentlige - ikke kun som gulerod, men også som pisk. De er klar over, at det koster rigtig mange penge for det offentlige, hvis de udebliver fra en aftale, siger Christian Ohm, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

En nyere opgørelse viser, at patienter udebliver fra gennemsnitligt fire procent af de ambulante behandlinger og cirka en procent af de planlagte operationer med indlæggelse. Og det synes 82 procent af de adspurgte danskere ikke er i orden.

Et pilotprojekt i Region Midtjylland viser, at påmindelserne på sms har resulteret i 34 procent færre udeblivelser.

- Kigger man på undersøgelsen, er det især interessant, at pensionister og ældre over 66 år i højere grad synes, at det er rimeligt at indføre et gebyr ved udeblivelse, set i forhold til de yngre danskere herunder studerende og ledige, fortæller Christian Ohm.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere