Slår igen plat på børn

Morten Egelund har fundet en ny fidus, hvor - i bedste fald - kun halvdelen af de penge godtroende danskere indbetaler går til nødstedte børn. Bagmanden har tidligere tjent kassen på velgørenhed

Morten Egelund vil - igen - sikre sig selv gode indtægter på nødhjælp til pyskisk sårbare børn (Foto: Ekstra Bladet)
Morten Egelund vil - igen - sikre sig selv gode indtægter på nødhjælp til pyskisk sårbare børn (Foto: Ekstra Bladet)

Det kan næsten ikke lyde pænere. Psykisk sårbare børn og unge skal hjælpes. Det skal bl.a. ske ved hjælp af projektet 'Oasen', hvor de tilbydes et ophold i et fritidshus eller et morfar-huse.

'Flere steder i huset er der nogen der spiller brætspil, andre er ved at øve sig på blokfløjte og guitar - mens andre får hjælp til lektierne oppe på kvistværelset. Der bliver altid serveret dejlig, god og gammeldags mad', står der på hjemmesiden for Springsters Velfærdsfonden.

Der er sådan set bare et enkelt problem.

Husene eksisterer ikke.

Ikke andre steder end i salgstalerne fra sælgerne i Fundraizers.

Et telemarketingsbureau oprettet af Morten Egelund.

Han er en gammel kending i den branche.

I slutningen af 2010 lod en journalist fra Ekstra Bladet sig ansætte i Egelunds telemarketingsfirma Zales A/S, der indsamlede penge for Børns Vilkår.

Men halvdelen af pengene røg tilbage til Zales, så de var med til at finansiere Morten Egelunds sorte Porsche og hans lejlighed i Bredgade, en af Københavns dyreste adresser.

Nu er det Operation X, der har ladet en medarbejder ansætte i Fundraizers. Som det fremgår af tv-programmet - TV2 kl. 20 i aften - så bruges der ganske særlige tricks for at få godtroende danskere til at betale.

Sælgerne kan opdigte en barndom med alvorlige problemer eller fortælle om en fiktiv kusine, der har begået selvmord.

Samtidig kan de fortælle om aktiviteter i husene, sådan som de malende er beskrevet på hjemmesiden.

LÆS OGSÅ: Ansat hos Zales: Jeg blev truet med politiet

Direktør for fonden, Chris Hahn Evers, siger til Ekstra Bladet i dag, at der ikke er indgået en eneste aftale med en kommune om etableringen af disse huse.

Projektet er bare en ide.

Men pengene er gode nok. Ifølge slagsdirektøren i Fundraizers hives der mellem en million og halvanden million kroner ind - om måneden.

Altså mellem 12 og 18 millioner om året.

Og - igen - går kun halvdelen til godgørende formål.

Chris Hahn Evers siger til Ekstra Bladet, at 'ideen om at lave et åndehul og et fristed for børn, synes kommunerne, er en skidegod ide'.

Men igen altså en ide.

LÆS OGSÅ: Grådig direktør slår plat på Børns Vilkår

Ekstra Bladet har også kontaktet bagmanden Morten Egelund, men han ønsker ikke at deltage i beskrivelsen af projektet.

- Med al respekt. Ekstra Bladet kommer aldrig nogen sinde til at skrive en artikel, som forholder sig til sandheden. Du vil lave en artikel, der forholder sig til præcist det samme som sidst (artikel med Børns Vilkår og Morten Egelund, red) og det vil jeg ikke deltage i.

Chris Evers har på hjemmesiden allerede forholdt sig til TV-programmet Operation X, inden det er sendt. Læs 'forsvarstalerne' her.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere