De voldtager og slår ihjel uden straf

Sønnerne til rige og indflydelsesrige personer i Ukraine har hverken hæmninger eller grænser

To af Oksana Makars gerningsmænd havde gode politiske forbindelser og blev i første omgang løsladt. De blev dog anholdt igen, da hele nationen gik amok. (Foto: AP)
To af Oksana Makars gerningsmænd havde gode politiske forbindelser og blev i første omgang løsladt. De blev dog anholdt igen, da hele nationen gik amok. (Foto: AP)

18-årige Oksana Makar blev for få måneder siden voldtaget, forsøgt kvalt og rullet ind i et tæppe, der blev sat ild til. Hun blev efterladt på en øde byggeplads, og de tre gerningsmænd troede, at de havde begået den perfekte forbrydelse. Problemet var bare, at Oksana Makar blev fundet - stærkt medtaget, men i live. Derfor kunne hun fortælle politiet, hvem, der havde udsat hende for pinslerne. Oksana døde tre uger efter.

Læs mere:Læs mere:

Den 18-årige Oksana Makar døde efter tre uger på hospitalet. (Foto:AP) Samfund - 30. mar. 2012 - kl. 10:34 Mor til offer for gruppevoldtægt: Oksana døde med et smil på læben


Amputeret arm og fødder
To af gerningsmændene var sønner af indflydelsesrige politikere i det område, hvor Aksana boede alene sammen med sin mor. Derfor blev de, ifølge rygterne, løsladt hurtigt igen. Det fik Oksanas mor til at lægge en video på YouTube, hvor Oksana talte fra hospitalsengen. Man kunne ane den stump af armen, der var tilbage efter, at den unge pige, havde fået amputeret den ene arm og begge fødder, da hendes hud var brændt af ind til knoglen. Historien om Oksana Makar fik folk over hele Ukraine til at gå amok.

Læs også:

Se også: Gruppevoldtægt af 18-årig får ukrainere til at gå amok


Læs mere:

Oksana Makar i sygesengen efter overfaldet. (Privatfoto) Samfund - 29. mar. 2012 - kl. 12:28 18-årig blev voldtaget og brændt. Nu er hun død


Det er nemlig ikke et sjældent syn, at børn af indflydelsesrige forældre slipper for straf, selvom de har begået alvorlige forbrydelser. Den engelsksprogede ukrainske avis, KyivPost har lavet en liste over de værste af slagsen. Og det er blot toppen af isbjerget. Da journalisten Mykola Riabchuk fra KyivPost begyndte at researche til artiklen, fandt hun mere end 100 tilfælde af vold begået af diverse VIPs og deres børn. Her er blot nogle af dem:

Dmytro Rud
25-årige Dmytro Rud er søn af en anklager fra Dnipropetrovsk. Den unge mand kørte tre kvinder ned på et marked. Han forsvandt efter at være kommet i husarrest.

Serhiy Kalnovski.
En 23-årig stedsøn af en rig gas-forhandler kørte med høj fart ind i en parkeret bil, hvor der sad to passagerer i. Begge passagerer blev dræbt og Kalnovski flygtede senere fra hospitalet og tog et chartret fly til Israel for at slippe for straf.

Olesandr Shpyrko er søn af en oberst i den nationale sikkerhedstjeneste. Han var meget beruset, da han med sin scooter kørte ind i en båd. En blev dræbt og tre alvorligt kvæstet. Han blev lødsladt mod kaution. Under retsagen blev der lagt hårdt pres på ofre, vidner, efterforskere og dommer. Den unge mand slap derfor med en betinget dom på fire år - som senere blev ophævet.

Dmytro Kravets
Han havde, som søn af en ledende (og rig ) politiker, en stor svaghed for biler. Det resulterede i, at han pløjede ind i et ungt par, hvoraf manden blev dræbt og kvinden blev hårdt kvæstet. Anklageren krævede i første omgang seks års fængsel, men regeringen omstødte dommen, og han blev benådet. Man kan føje til historien, at den unge mand to gange tidligere var blevet dømt for en overtrædelse af loven. Blande andet for at have stjålet 16 biler - bare for sjov.

Volodymyr Landyk
Da oligark og medlem af parlamentet i Luhansk, Volodymyr Landyk blev stoppet af en politimand, fordi han havde kørt dobbelt så hurtigt som den tilladte hastighed, sendte han sin bodyguard ud 'for at ordne det'. Politimanden endte på hospitalet med hjernerystelse og skader på brystet. Landyk nægtede naturligvis at havde noget med politimandens kvæstelser at gøre og gik fri.

Smidt ud over bro
Der er masser af andre grimme historier at tage af. En af de værste - ud over historien om Oksana Makar, er fra 2007. Her kidnappede tre fyre med forbindelserne i orden en ung mand. Ofrets forbrydelse var, at han havde en virksomhed, der var i konkurrence med en af gerningsmændenes.

Kidnapperne torturerede deres offer i tre dage og bandt derefter et jernbatteri fra en radiator på ryggen ham. De smed ham ud fra en bro med ordene: ' Hils Cousteau' - med henvisning til den berømte -og døde dykker.

Kun den ene af morderne fik i første omgang en dom på syv år for manddrab. De to andre fik meget mildere domme, da de 'kun' blev dømt for kidnapning. Retsagen var en ren farce, da dommeren ikke mente, at de tre gerningsmænd kunne vide, at manden ville dø af at få bundet en radiator på ryggen og smidt i vandet.

Han mente, at de tre unge mænd blot ville give deres offer en lærestreg, som tilfældigvis dræbte ham.

Tre år efter blev den ene af gerningsmændende sat på fri fod. Hans far havde tilfældigvis nære forbindelser til den ukrainske præsident Viktor Yanukovych.

Politiet kan intet gøre
Den almindelige politimand kan kun se til, mens landets love konstant bliver overtrådt i form at korruption og vennetjenester. Ingen tør udtale sig til citat, da de så er i fare for at miste deres job.

- Vi kan intet gøre mod de mennesker, der har de rette forbindelser. Hvis vi anholder dem, får vi selv problemer, og vi ved, at det blot er et spørgsmål om tid, før de bliver løsladt. De unge spytter endda på os. De kan slå hvem de vil og alligevel blive løsladt. Det er meget frustrerende, siger en betjent anonymt til Kyiv Post.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere