Måling: Børn skal undervises i sundhed

Ni ud af ti danskere mener, at børn i folkeskolen skal lære om sundhed og forebyggelse, viser meningsmåling.

Normalt er det matematik, gloser og grammatik, som fylder i folkeskolens timer. Men står det til danskerne, så skal sundhed også på skoleskemaet.

En meningsmåling foretaget af Megafon for Dansk Sygeplejeråd viser, at 89 procent af danskerne mener, at folkeskoleelever skal undervises i sundhedsfremme og forebyggelse.

- Det er meget positivt, at så mange danskere går op i deres børns sundhed. Sætter man tidligt ind og giver børnene nogle sunde vaner, kan det medvirke til, at færre får fedmeproblemer og livsstilssygdomme, som forfølger en hele livet, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, der repræsenterer sundhedsplejersker, der arbejder i folkeskolen.

Sundhed i folkeskolen er i dag henvist til de timeløse fag. Dermed kan sundhed indgå i andre fag som biologi, men har ikke sit eget timetal. Det betyder, at der er stor forskel på, hvor meget de enkelte klasser beskæftiger sig med sundhed.

- Motion, kost og teoretisk viden om sundhed bør være en langt mere integreret del af undervisningen i de eksisterende fag, siger Pernille Due, forskningsleder ved Statens Institut for Folkesundhed og fortsætter:

Hun mener, at sundhedsrelateret viden sagtens kan indarbejdes i traditionelle fag som matematik og dansk.

Danmarks Lærerforening har haft nedsat en ad-hoc-gruppe, som har set på sundhed i folkeskolen. Og man er parat til at se på, hvordan sundhed kan blive en mere integreret del af undervisningen.

- Vi er helt klar over, at der kan være kommuner, hvor man kører på minimumtimetallet, og her er der ikke så stort fokus på de timeløse fag.

- Så der er bestemt muligheder for at udvikle, hvordan sundhed skal integreres endnu bedre i folkeskolen, men det kræver prioriteringer, siger Bjørn Hansen, formand for Skole- og Uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere