TV: Nordkorea fylder brændstof på raket

Nordkoreanerne er nu tæt på at kunne opsende langdistanceraket. USA´s udenrigsminister, Hillary Clinton, advarer om, verden kan vente nye provokationer fra Nordkorea. SE TV KLIP

Se nordkoreanernes raketplaner i videoen herover

--------------------------------

Nordkorea begyndte onsdag morgen at fylde brændstof på en langdistanceraket, som efter planen skal sætte en vejrsatellit op inden for få dage.

Det bekræfter Paek Chang-ho, der er leder i den nordkoreanske komité for rumteknologi.

- Påfyldningen af brændstof vil blive fuldført på et passende tidspunkt, siger Paek om den omstridte raket, som nabolande og Vesten har fordømt.

Se også: Flyselskaber frygter nordkoreansk raket

Nordkorea hævder selv, at formålet er at opsende en satellit, men andre lande mener, at Pyongyang bryder internationale forpligtelser, og at der er tale om en maskeret test af en raket, som kan bære atomvåben.

Japan har sagt, at det vil skyde Unha-3 raketten ned, hvis den kommer ind i landets luftrum.

USA´s udenrigsminister, Hillary Clinton, advarer om, verden kan vente nye provokationer fra Nordkorea.

- Affyringen af raketten vil styrke opfattelsen af, at de nordkoreanske ledere ser forbedrede relationer med verden uden for som en trussel mod deres system, siger Clinton.

Se også: TV: Vrede nordkoreanere filmer Thorning

Hun henviser til, at den nyere historie viser, at Nordkorea plejer at følge provokationer op med nye provokationer.

Clinton understregede de stærke kontraster mellem Pyongyang og Myanmar, hvor den seneste udvikling har bragt nobelfredsprisvinderen Aung San Suu Kyi in i parlamentet og skabt nye åbninger over for omverdenen.

Rusland har også kritiseret nordkoreanerne.

- Vi anser Pyongyangs beslutning om at opsende en satellit for at være et eksempel på ligegyldighed over for Sikkerhedsrådets beslutninger, hed det i en nylig erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

Myndighederne i Nordkorea hævder, at opsendelsen af en satellit sker for at markere 100-års-dagen for den tidligere præsident Kim Il-Sungs fødsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere