Maja: - Tror ikke, Jonathan kommer hjem

Femårige Maja håber fortsat på et mirakel, men er begyndt at affinde sig med tanken om en erstatning for krammebamsen 'Jonathan'

Maja er ved at blive glad igen, og i weekenden får hun en ny bamse af sin far og mor. (Privatfoto)
Maja er ved at blive glad igen, og i weekenden får hun en ny bamse af sin far og mor. (Privatfoto)

Husker I femårige Maja, som havde mistet sin bamse Jonathan?

Vi skrev om hende i går på baggrund af en rørende efterlysning i saebyavis.dk - en efterlysning der var ledsaget af et foto af en forgrædt Maja, som man skulle være lavet af sten for ikke at blive bevæget af.

Maja, der bor i Aalborg, havde under et familiebesøg været på en legeplads i Sæby og havde på en eller anden måde mistet Jonathan, som blev beskrevet som hendes 'dejlige, bløde, 'engang hvide', krøllede sove- og krammebamse'.

Jonathan ikke dukket op
Men på trods af stor opmærksomhed omkring Jonathans forsvinden var han onsdag aften endnu ikke fundet, og Maja og hendes familie er ved at miste håbet om igen at gense den lille bløde fyr.

- Vi håber stadig på et mirakel, men Maja er så småt ved at komme overens med, at han ikke kommer tilbage, siger Majas mor, Lene, til ekstrabladet.dk.

- Er hun klar til eventuelt at få en erstatning?

- Ja, vi har talt om det, og Maja mener så, at det skal være noget helt andet, fordi Jonathan stadig er den bedste , og fordi der ikke er nogen, der kan konkurrere med ham, siger mor Lene.

Vælter sig i tilbud om bamser
Efterlysningen af Jonathan var ledsaget af nummeret på Lenes mobiltelefon, og efter ekstrabladet.dk's omtale af Majas tab har Lenes mobiltelefon ikke stået stille.

- Det har været meget overvældende. Det er væltet ind med sms'er fra folk over hele landet, som vil give Maja en ny bamse. Hvis vi havde sagt 'ja tak' til dem alle, ville hele huset være fyldt med bamser, siger Lene.

- Har du takket ja til et eller flere af tilbuddene?

- Jeg har svaret dem allesammen pænt og spurgt om jeg må have lov at vende tilbage, hvis det bliver aktuelt, siger Lene til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Hvor er min bamse?

Majas forældre er meget overraskede over, at det, der begyndte som en statusopdatering på en privat facebookprofil, via twitter i løbet af 24 timer blev en mediehistorie i flere jyske netmedier og på eb.dk, hvor historien røg på forsiden og har rundet lige under 100.000 klik på godt 24 timer.

- Vi er meget glade for de mange positive tilbagemeldinger, lyder det fra Majas forældre.

- Hvad har Maja sagt til alle de tilbud om bamser?

- Hun sagde 'der er godt nok mange søde mennesker i Danmark', refererer Lene.

Build-a-Bear
Maja og hendes familie er nu så småt begyndt at tænke på en tid efter Jonathan.

- Har I nogle konkrete planer for, hvornår og hvordan I skal finde en erstatning for Jonathan til Maja?

- Planen er, at vi skal i 'Build-a-Bear' i weekenden, og så skal hun have sin første bamse der fra. Vi skal igennem hele ritualet med at give den et hjerte og finde tøj til etc., siger Lene.

Og for at distancere sig fra Jonathan bliver bamsen fra 'Build-a-Bear' ikke af hankøn.

- Nej, Maja har bestemt, at det skal være en pige, som skal hede 'Vide'. Ja, 'Vide' - uden h, siger Lene, da ekstrabladet.dk beder om at få navnet gentaget.

Her på ekstrabladet.dk glæder vi os over de overvejende positive reaktioner på historien og over de mange tilbud om bamser til Maja som et plaster på såret efter tabet af Jonathan.

Nu får hun en ny bamse af sin far og mor, og mon ikke der bliver passet ekstra godt på 'Vide', når Maja skal ud at lege?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere