Kriseramte direktører får solide lønhop

Trods røde tal på bundlinjen og svigtende resultater bliver flere danske topchefer tildelt lønstigninger

Selv om en række danske virksomheder kæmper med faldende aktiekurser og store underskud, har det ikke holdt selskaberne fra at give direktørerne solide lønhop.

En gennemgang af en række selskaber, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget, viser således, at kriseramte virksomheder som Alm. Brand, Sjælsø Gruppen og Bavarian Nordic alle har givet den øverste chef store lønstigninger til trods for svigtende resultater.

Også rederierne Erria og Torm har valgt at give de respektive direktører betydelige lønstigninger, selv om begge selskaber reelt lever på bankernes nåde og arbejder intenst på at finde en fremtidig forretningsmodel, der kan sikre overlevelse.

Direktør i Dansk Aktionærforening Charlotte Lindholm efterlyser en større sammenhæng mellem løn og præstation. Hun mener også, at der er behov for langt større gennemsigtighed.

- Vi ser desværre alt for tit, at det ikke har nogen indflydelse på en direktørs løn, hvis det går dårligt for selskabet.

- Samtidig er det ofte meget svært at gennemskue, hvorfor de pågældende direktører har ret til en kraftig lønstigning, og her bør aktionærerne stille bestyrelsen i de respektive selskaber til ansvar, siger hun til Jyllands-Posten.

Bestyrelsesformand i Bavarian Nordic Asger Aamund fremhæver, at selskabets direktør udelukkende har fået mere i lønposen, fordi han har indfriet en række mål, som selskabet på forhånd havde sat i søen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere