Bahrain gransker dansk udleveringsønske

Bahrains udenrigsminister har modtaget et brev fra Villy Søvndal om at få sultestrejkende aktivist til Danmark

Udenrigsminister Villy Søvndal kræver, at få Abdulhadi al-Khawaja udleveret til Danmark. (Foto: Thomas Sjørup)
Udenrigsminister Villy Søvndal kræver, at få Abdulhadi al-Khawaja udleveret til Danmark. (Foto: Thomas Sjørup)

Myndighederne i Bahrain overvejer netop nu, om man skal efterkomme et ønske fra den danske regering og overføre den fængslede demokratiforkæmper Abdulhadi al-Khawaja til Danmark.

Det rapporterer det statslige nyhedsbureau i Bahrain, BNA, som angiver landets udenrigsminister, Khalid al-Khalifa, som kilde:

- Udenrigsministeren har modtaget et skriftligt brev fra den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som beder om, at Abdulhadi al-Khawaja kan bliver overført til Danmark, eftersom han har dansk statsborgerskab, lyder det.

Stærkt afkræftet
Khawaja, som sidder fængslet i Bahrain, sultestrejker på snart 60. døgn i protest mod styret. Han ligger stærkt afkræftet på et militærhospital og har ifølge aktivister tabt 25 procent af sin kropsvægt.

Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien har lørdag besøgt og talt med den fængslede demokratiforkæmper, som er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod landets autoritære regime.

Det er nu op til et særligt højtstående retligt råd i Bahrain, om Abdulhadi al-Khawaja kan blive overført til dansk varetægt. Men man skal først "studere" den danske anmodning og "træffe en beslutning", skriver BNA.

Menneskerettighedsaktivisten Khawaja får i øjeblikket kun næring - en blanding af saltvand og sukkeropløsning - gennem et drop.

Khawajas familie frygter, at han snart dør.

Fredag deltog flere tusinder i demonstrationer i Bahrain for at kræve Khawaja løsladt.

1 af 2 al-Khawaja har sultestrejket i mere end 50 dage. (Foto: AP)
2 af 2 Udenrigsminister Villy Søvndal kræver, at få Abdulhadi al-Khawaja udleveret til Danmark. (Foto: Thomas Sjørup)
0 kommentarer
Vis kommentarer