Gitte siger: Gå på afvænning - lige nu

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere. I denne uge handler det om alkoholmisbrug og om Gittes brevkasse trænger til et nyt slogan.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Klik her for at stille Gitte et spørgsmål

Hej Gitte
Jeg er en ung mand på 26 år, som har opgivet alt og har mistet lysten til det hele; livet, kærlighed og hvad der nu ellers er i livet.

Jeg har et o.k. job, og alt går, som det skal udadtil, men når jeg kommer hjem, går jeg på flasken. Jeg kan se, at jeg mister mere og mere, og jo mere drikker jeg.

Jeg er af egen fri vilje begyndt at besøge et misbrugscenter, men har stadig mange op- og nedture.

Begyndte på antabus, men det gik ikke, da jeg blev helt ved siden af mig selv og meget aggressiv. Så er stoppet igen og faldt i igen. Jeg sidder meget alene og drikker, og ja, det er da trist, men kan ikke komme videre, og det er alkohol, der giver mig ro i livet.

Hvordan får jeg ro i livet uden alkohol og finder lysten til livet igen?
Mvh. Ham, der har tabt sin livsglæde

Hej
Dit største problem er, at du er misbruger. Og misbrug, uanset om det er sex, stoffer, alkohol, mad eller andet, vil i sidste ende dræbe al naturlig glæde, lykke og godhed i dit liv. Misbruget bedrager vores krop og forgifter vores sind, men bringer i sidste ende kun depression, destruktion og sygdom med sig.

Jeg kan huske, at da jeg først blev ædru, begyndte jeg for første gang i årtier at se farverne i tilværelsen og lytte til andre, som jeg før ikke havde skænket en tanke. Jeg opdagede, at jeg havde taget livet som en selvfølge – og det, jeg før syntes havde været kedeligt, dumt og spild af tid, fandt jeg nu spændende, udviklende og sjovt.

For at få dit liv tilbage er du nødt til at stoppe med at drikke. For altid. Du kan ikke bare stoppe en uge, gå på afvænning, og så ryge på flasken igen. Disse op- og nedture vil i sidste ende slå dig ihjel.

Bliv indlagt på en afvænningsklink nu. Læg Ekstra Bladet og tag telefonen og ring nu med målet om, at i dag begynder den første dag i dit nye liv. At blive ædru og forblive ædru er hårdt arbejde. Det ved jeg af personlig erfaring. Men det er det hele værd.

Held og lykke! Kys, Gitte

Klik her for at stille Gitte et spørgsmål

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere