Sony hvæsser sparekniven

Den japanske elektronikgigant har planer om at fyre 10.000 ansatte, skriver den lokale presse.

Japans store elektronikkoncern Sony er på vej med fyresedler.

Avisen Nikkei skriver, at Sony vil fyre 10.000 ansatte. Det svarer til omkring seks procent af arbejdsstyrken.

Fyringerne kommer, skriver avisen, som led i den nye topchef i Sony, Kazuo Hirais, plan, der skal genskabe overskud i Sony, som i de seneste fire år har haft røde tal på bundlinjen.

Investorerne vil lytte meget opmærksomt efter på torsdag, når Hirai ventes at fortælle mere om sine planer for at få Sony til at tjene penge igen.

Hirai overtog ledelsen af Sony og koncernens 168.200 ansatte tidligere i denne måned.

- Med en ny topchef er det lettere at skære i arbejdsstyrken eller gå i en ny retning, siger Yuuki Sakurai, der er chef i investeringsselskabet Fukoku Capital.

- Noget af det, jeg gerne vil se, er, at de flytter deres ressourcer til andre områder uden for TV-produktion. Hvis de holder fast på TV, så kan de blive nødt til at kæmpe en krig, de måske ikke kan vinde, tilføjer han.

Hvis oplysningerne i Nikkei holder vand, så er Sony ikke den eneste storkoncern i Japan, der skærer ned i medarbejderstaben i denne tid.

NEC Corp, der laver mobiltelefoner, og elektronikkoncernen Panasonic er også i gang med nedskæringer, også når det galder medarbejdere.

Det sker blandt andet på grund af den stærke japanske valuta, yen, som gør japanske produkter dyrere i udlandet, og så den hidsige konkurrence med selskaber som amerikanske Apple og Samsung Electronics fra Sydkorea.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere