Sognepræster vil lukke tomme kirker

Hver anden danske sognepræst er klar til at lukke folkekirker, der ikke har nok kunder i butikken

Halvdelen af danske sognepræster mener, at man bør lukke en kirke, der generelt oplever meget få kirkegængere og gentagne gange oplever, at må aflyse gudstjenester på grund af manglende fremmøde.

Kun 29 procent af sognepræsterne er imod. Det viser en ny undersøgelse, DR Analyse har lavet blandt cirka 1000 sognepræster.

- Selvfølgelig skal en kirke lukkes, når der ingen "kunder" er i "butikken", enhver virksomhed, institution må gøre det samme. Det koster dyrt ellers, også kirken må se på økonomi, skriver en sognepræst i DR's undersøgelse.

Og mange af kirkerne står tomme. Halvdelen af sognepræsterne, DR Analyse har spurgt, har oplevet at holde gudstjeneste for under ti kirkegængere.

En tiendedel af præsterne i DR's undersøgelse, har allerede oplevet at måtte aflyse en gudstjeneste grundet messefald i 2012.

- Det er helt sikkert på tide, at vi ser på, hvordan vi bruger ressourcerne bedre end at holde gudstjeneste for få kirkegængere søndag efter søndag udtaler formanden for præsteforeningen Per Bucholdt Andreasen til DR.

Op mod halvdelen af præsterne i DR Nyheders undersøgelse mener, der er behov for en grundlæggende reform af folkekirken, for at gøre kirken mere tidssvarende.

Og to ud af fem præster ville eksempelvis være interesserede i at indføre meditation som led i gudstjenesten, hvis der var interesse for det hos kirkegængerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer