Annonce:
Annonce:

To familier smides ud af boligblok efter ildspåsættelse

To familier skal smides ud af Gellerupparken i Brabrand ved Aarhus, efter at deres sønner brændte en børnehave ned, har Vestre Landsret bestemt.

Annonce:
Følg Samfund

To familier i Gellerupparken i Brabrand ved Aarhus skal flytte fra deres lejligheder som følge af, at deres drenge i 2008 satte ild til en børnehave i området.

Vestre Landsret har stadfæstet byrettens afgørelse, og det betyder, at de to familier skal være ude af deres lejligheder inden henholdsvis 30. april og 31. maj.

Den 12. oktober 2008 satte en flok unge fra Gellerup ild til børnehaven Viben i Gellerupparken. Børnehaven nedbrændte, og der skete skader for over syv millioner kroner.

Brabrand Boligforening ejer både børnehaven og de blokke, som de unge boede i.

Da børnehaven lå tæt på de unges hjem valgte boligforeningen at bruge lov om almene boliger til at ophæve familiernes lejemål.

Annonce:

Det skete først i 2010, da landsretten havde stadfæstet dommene i straffesagen mod de unge, og det mente familien var for sent. Ophævelsen skulle være sket umiddelbart efter de forhold, som ophævelsen var begrundet i, mente de.

Men boligforeningen, byretten og nu landsretten siger, at man først ved landsrettens endelige dom 8. februar 2010 kunne fastslå skyldsspørgsmålet endeligt.

Under straffesagerne var de unge beskyttet af navneforbud, og dermed havde boligforeningen ingen mulighed for med sikkerhed at identificere dem før ved den endelige dom. Derfor var boligforeningen ikke for sent ude.

De to familier forsøgte også at bevise, at de to unge slet ikke boede hjemme i oktober 2008, men det troede landsretten ikke på.

Ifølge Folkeregistret var de unge bosiddende hjemme, og dermed kan lejemålet ifølge lejeloven ophæves.

Landsretten lægger også vægt på, at branden skete i kort afstand fra deres bopæl på boligforeningens område, og at det derfor er påkrævet, at familien bliver fjernet fra området.

Annonce:

Efter dommen skal de to familier betale henholdsvis 20.000 og 21.760 kroner i sagsomkostninger til boligforeningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: