Millionær blev kidnappet: Tapet med gaffatape og sat i kørestol

Kærestepar og ven af parret er tiltalt for at have kidnappet 25-årig millionær

Det var i dette kælderrum, at den 25-årige millionær fra Uppsala blev holdt fanget i en uge, indtil svensk politi pågreb de tre gerningsmænd. Foto: Politifoto
Det var i dette kælderrum, at den 25-årige millionær fra Uppsala blev holdt fanget i en uge, indtil svensk politi pågreb de tre gerningsmænd. Foto: Politifoto

Han blev dopet med sovemiddel, og hænder, fødder og mund blev tapet med gaffatape. Derefter blev han sat i en kørestol, da han blev kørt væk fra sin bopæl og ført til et iskoldt kælderrum på fem kvadratmeter.

Tre personer, et kærestepar - en 26-årig lærerstuderende og en 23-årig psykologistuderende - samt en 26-årig ven af parret, blev torsdag tiltalt for at have kidnappet en 25-årig millionær fra sin ejendom i den svenske by Uppsala.

De tre tiltalte kørte den 25-årige mand til gammel skole i den svenske by Robertsforts, hvor han blev holdt fanget i et kælderrum uden elektricitet og varme. Her sov han på en tynd madras og fik ikke meget at spise i syv dage, indtil svensk politi fandt frem den 25-årige og hans kidnappere. Nu risikerer de tre anklagede fængsel i mindst fire år. Kæresteparret benægter kidnapningen, men den 26-årige fangevogter - den tredje tiltalte i sagen - har indrømmet kidnapningen.

'Middagsaftale'
Kidnapningen skete to dage før nytår, hvor den 25-årige velstående mand havde en middagsaftale med den 23-årige tiltalte kvinde. Hun havde lavet farsbrød, men havde krydret retten ekstra - med sovepillerne Stilnoct og Zolpidem.

Uden for ventede den 23-årige kvindes kæreste og vennen med en varevogn. Den stærkt sløvede 25-årige herre blev kørt væk fra huset i en kørestol og sat ind i bilen. Kidnapperne bandt rullestolen fast i bilens lastrum, og derefter blev han kørt langt væk til en gammel skolebygning i Robertsfors udenfor Umeå.

Den 25-årige blev gentagne gange truet med, at hans familie ville lide, hvis han ikke fulgte ordrer. Kidnapperne truede med at trække hans tænder ud og at skolde hans fødder med kogende vand.

I syv dage forsøgte den unge millionær at holde varmen i det iskolde kælderrum ved blandt andet at stoppe sokker med papir og binde et tørklæde om hovedet, indtil politiet fandt frem til dem.

Polterabend-spøg
Hovedmanden, den 26-årige lægestuderende, siger, at den 25-åriges ugelange mareridt var en stor spøg. Hans hævder, at en kvindelig ven af den 25-årig millionær havde kontaktet ham for at lave lidt gas.

- Hun ville have ham til at opleve noget helt absurd og bizart, som var meget større end ham selv. Det skulle være usædvanligt - et polterabend over dem alle, hævdede den 26-årige til afhøringen ifølge dagbladet.no.

Sovemiddel i kødfars
Gerningen var tilsyneladende yderst velplanlagt. Forinden kidnapningen havde det tiltalte kærestepar kreeret et 'mind-map' til at få overblik over de ting, der kunne gå galt. Ligeledes beslaglagde svensk politi en computer, hvor der var Google-søgninger, som kunne knyttes til forbrydelsen. For eksempel ledte søgningerne til en opskrift på et kødfarsbrød, som den 23-årige kvinde puttede sovepiller i.

- De planlage kidnapningen i flere trin. Planlægningen blev undersøgt. Og de ønskede, at intet kunne gå galt, siger anklager Lars Hedvall. Ligeledes konfiskerede politiet en sort notesbog og en håndskrevet note i en kasse, der dokumenterede, at parret allerede i foråret begyndte at lægge planer om at kidnappe den 25-årige mand.

Spillede penge op
Før den tiltalte 26-årige kidnapper tog den drastiske beslutning at føre sine planer ud i livet, var han tilsyneladende i økonomiske vanskeligheder. På bare to dage satte den 26-årig mand seks millioner på højkant over spilsider på Internettet. Han tabte dog 'kun' 90.000 svenske kroner på spillene.

- Han begyndte at spille online. Det gav ham både hurtige og væsentlige gevinster såvel som store og hurtige tab. Han spiller på alt, fodbold i særdeleshed, siger 26-årige bror til politiet - skriver den svenske nyhedssite Expressen.

1 af 4 Den 25-årige mand levede under uhumske vilkår, da han blev bortført to dage før nytår. Det fem kvadratmeter store værelse havde hverken varme eller elektricitet. Den tilfangetagne mand måtte holde sig varm ved at stoppe sine sokker med papir. Foto: Politifoto
2 af 4 I den bagerste del af bilen blev den 25-årige mand smidt ind i på en kørestol, efter han var blevet dopet - og hænder og fødder var tapet til med gaffatape. Foto: Politifoto
3 af 4 Denne varevogn blev brugt til at køre den 25-årige mand væk fra sin bopæl i Uppsala. Foto: Politifoto
4 af 4 Det var i dette kælderrum, at den 25-årige millionær fra Uppsala blev holdt fanget i en uge, indtil svensk politi pågreb de tre gerningsmænd. Foto: Politifoto
0 kommentarer
Vis kommentarer