Datter af dansk sultestrejker tilbageholdes

Menneskerettighedsforkæmperen Maryam Al Khawaja sidder lige nu tilbageholdt af de egyptiske myndigheder

Det er ikke kun den sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der er er i vælten på grund af sin livstidsfængsling i Bahrain.

Det er hans datter, Maryam Al Khawaja, angiveligt også, og mandag morgen sidder hun tilbageholdt af de egyptiske myndigheder i lufthavnen i Kairo, oplyser Radio24Syv.

- Jeg har været her siden 02.45 i nat. De har fortalt en repræsentant fra den danske ambassade, at jeg er blacklisted og ikke må komme ind i landet. Men de vil ikke sige hvorfor, siger Maryam al-Khawaja til Radio24Syv.

Maryam Al Khawaja var inviteret til Kairo af den lokale organisation Nazra. Her skulle hun tale om menneskerettigheder og især kvinders rettigheder.

Men da hun landede i Egypten og skulle gennem paskontrollen, blev hun tilbageholdt af myndighederne, skriver Radio24Syv.

Indtil videre har de beslaglagt Maryam al-Khawajas pas, men vil ikke give forklaring på tilbageholdelsen.

- De vil ikke give mig mit pas eller mine ting, før jeg beslutter mig for en destination, de kan sende mig videre til. Men jeg har sagt, at jeg ikke vil sige noget før de giver mig mit pas, forklarer hun til radiostationen.

Maryam Al Khawaja oplyser, at kontrolløren i Kairo Lufthavn nævnte, at hun er en del af revolutionen i Bahrain, og at hun arbejder for en NGO, umiddelbart inden tilbageholdelsen.

Abdulhadi al-Khawaja, der boede i Danmark fra 1989 til 2001, er medstifter og tidligere præsident for Bahrain Centre for Human Right, der arbejder på at forbedre menneskerettighederne i Bahrain.

Maryam Al Khawaja er centrets nuværende chef for internationale kontakter.

0 kommentarer
Vis kommentarer