Anholdt Bahrain-datter går i sultestrejke

Datteren til den fængslede dansk-bahrainer er gået i sultestrejke i sympati med sin far, skriver kilder

Sagen om den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja griber nu om sig.

Sent torsdag aften blev hans datter, Zainab Al-Khawaja, anholdt foran det fængselshospital, hvor hendes far befinder sig, og nu har hun besluttet selv at gå i sultestrejke i sympati med sin far.

Det skriver mange af de mennesker, der følger hende på Twitter. Zainab Al-Khawaja er ligesom sin far dansk statsborger og menneskerettighedsaktivist.

På Twitter forlyder det ligeledes, at hun skal blive i arresten indtil lørdag.

Torsdag aften kom meldingen om, at den fængslede dansk-bahrainske statsborger Abdulhadi al-Khawaja efter 57 dages sultestrejke er så svag, at han kan dø meget snart.

- Situationen er meget dårlig. Selv hvis han accepterer at få drop, vil han ikke kunne leve mere end en uge, hvis han ikke begynder at spise, siger hans læge. Al-Khawaja har tabt 15-16 kilo og vejer nu 51 kilo, sagde Faten Haddad torsdag aften.

Hun er en af den fængslede Abdulhadi al-Khawaja's advokater.

Den sultestrejkende aktivist har afvist at modtage næring via drop og indtager i øjeblikket ikke andet end vand. Han har svært ved at bevæge sig, og hans blodcirkulation er ifølge lægen meget dårlig.

Al-Khawaja er shiamuslim og blev sidste år sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimske Bahrain.

På grund af sin dårlige tilstand blev han onsdag overført til et fængselshospital for at komme under lægelig observation.

Borgerorganisationer på Den Arabiske Halvø opfordrer regeringen i Bahrain til øjeblikkelig at frigive al-Khawaja. Og for at øge presset på Bahrain planlægges der demonstrationer blandt andet i London.

0 kommentarer
Vis kommentarer