Påskesne rammer Danmark i weekenden

Hele Danmark får sne, og i de østlige egne kan det hvide nedbør blive liggende. Der meldes om glatte veje

Selvom påsken i år falder i april, er det mere end svært at se på vejret, at vi nu har begivet os ind i forårets anden måned.

Og natten til lørdag kommer vinteren på visit, når udbredt sne rammer landet. Det fortæller Jørn Thomsen, vagtchef ved DMI.

- I løbet af natten til lørdag trænger koldere luft ned over landet, og der kommer byger med sne og slud. Så det er en lidt dramatisk udvikling, siger han.

- Det bliver vinterligt med både nattefrost og hvidt nedbør, og samtidig kommer det til at blæse en del, så det kommer til at føles meget koldt, siger vagtchefen.

Især i de østlige egne er der mulighed for, at sneen bliver liggende.

- En stor del af sneen vil smelte, men i de østlige egne kan der lægge sig et hvidt lag på et par centimeter, siger Jørn Thomsen.

Derfor skal man også være ekstra opmærksom, hvis man har tænkt sig at tage bilen hjem fra et påskearrangement natten til lørdag.

- Der er meget stor risiko for glatte veje natten til lørdag, så der skal man passe på. Men det er kun i nattetimerne, for så snart solen kommer frem, vil sneen smelte, siger Jørn Thomsen.

Før snevejret rammer os natten til lørdag, skal vi gennem en grå og kølig langfredag med temperaturer omkring fem grader. Og generelt bliver påskens nætter kolde med nattefrost.

- Der kommer et regnvejr ned over landet fredag, som breder sig til store dele af landet, siger vagtchefen.

Heller ikke påskedag byder på godt nyt på vejrfronten. Der er mulighed for enkelte slud- eller haglbyger med temperaturer op til syv graders varme.

Mandag bliver det en smule varmere med temperaturer op omkring 10 grader - og det er samtidig et varsel om, at det vinterlige vejr slipper sit greb.

Når påskens feriedage lakker mod enden, begynder temperaturerne nemlig at stige igen. Tirsdag er der meldt op til 12 graders varme med gode muligheder for sol.

- Så er det ved at være overstået med kulden, og der er udsigt til varmere vejr i næste uge, siger Jørn Thomsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere