Datter af sultestrejker slipper ind i Kairo

Menneskerettighedsforkæmperen Maryam Al-Khawaja blev tilbageholdt, men har nu fået lov til at rejse til Kairo.

Maryam Al-Khawaja, datter af den sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der afsoner en livstidsdom i Bahrain, er endelig kommet ind i Egypten.

Natten til mandag blev hun tilbageholdt i lufthavnen i Kairo af de egyptiske myndigheder, men nu oplyser hun på sin Twitter-profil, at hun er kommet ind i hovedstaden.

- Gæt, hvem der lige kom ind i Egypten? Tak alle sammen for jeres fantastiske støtte, skriver Maryam Al-Khawaja.

Maryam Al-Khawaja var inviteret til Kairo af den lokale organisation Nazra. Her skulle hun tale om menneskerettigheder og især kvinders rettigheder.

Myndighederne beslaglagde hendes pas, men ville i begyndelsen ikke give en forklaring på tilbageholdelsen.

Maryam Al-Khawaja oplyste dog til Radio24Syv, at kontrolløren i Kairo Lufthavn umiddelbart inden tilbageholdelsen nævnte, at hun er en del af revolutionen i Bahrain, og at hun arbejder for en ngo.

Maryam Al-Khawaja er nuværende chef for internationale kontakter i Bahrain Center for Human Rights, der arbejder på at forbedre menneskerettighederne i Bahrain.

Centeret er stiftet af hendes far, Abdulhadi al-Khawaja, der boede i Danmark fra 1989 til 2001.

Han er tidligere præsident for centret og sidder i dag fængslet i Bahrain, hvor han har sultestrejket i mere end 50 dage for at protestere mod fængslingen.

Hans appelsag skulle have været for retten mandag, men ifølge Amnesty Internationals danske afdeling er sagen blevet udskudt.

0 kommentarer
Vis kommentarer