Bidende kold påske åbner med smuk dag

Måske skal børnene på jagt efter påskeæg i haven allerede skærtorsdag. For derefter truer slud og sne.

Arkivfoto: Ole Lind/Jyllands-Posten
Arkivfoto: Ole Lind/Jyllands-Posten

Hvis forrige tirsdags rekordhøje temperaturer har fået dig til at drømme om at nyde påsken med grillen på terrassen, bliver du slemt skuffet, når du læser vejrudsigten for de kommende dage.

DMI melder nemlig om en iskold og blæsende påske.

Et enkelt vejrmæssigt lyspunkt er der dog. Påsken åbner med en flot og solrig skærtorsdag.

Det fortæller Henning Gisselø, der er vagthavende ved DMI.

- Hele landet får solskin torsdag med rolige vindforhold. Temperaturen kan snige sig op på omkring 10 grader, så det bliver en smuk dag, siger han og fortsætter:

- Så vi starter flot ud, men herfra går det kraftigt ned ad bakke. Så det gælder om at få afviklet de udendørs aktiviteter allerede torsdag.

Efter den forholdsvis flotte torsdag nærmer et lavtryk sig Danmark.

Mere vind
- Fredag bliver det en del mere broget med skyer i en stor del af landet og kun tre til syv grader. Samtidig får vi mere vind, siger Henning Gisselø.

Heller ikke påskelørdag er der udsigt til godt vejr. Dog ser det ud til, at det meste af landet bliver forskånet for nedbør. Men om natten vil temperaturen flere steder i landet snige sig ned under frysepunktet.

- Der kommer nattefrost mange af dagene i påsken - især de dage, hvor det klarer op om natten, for så er der ikke skyer til at holde på varmen, siger den vagthavende.

Vinteren vender for alvor tilbage påskedag, hvor der flere steder i landet kan falde sne eller slud.

- Søndag kommer et lavtryk med slud og sne tæt forbi. Og det er især den vestlige del af landet, som vil blive ramt af det, siger Henning Gisselø.

Selvom vi netop har taget hul på forårets anden måned, er det langt fra unormalt med hvidt nedbør.

- Men vi har jo fået havemøblerne ud i den korte varmeperiode, vi har haft, så det er noget af et omslag i vejret, vi oplever, siger Henning Gisselø og slår fast:

- April måned kan give al slags vejr. Lige nu er vi tilbage ved vintertilstanden, men på den lange bane får foråret overtaget igen.

SE MERE PÅSKEVEJR PÅ VEJRET.DK

0 kommentarer
Vis kommentarer