Politikere om lægernes 'blodpenge': Håbløst og absurd

På begge sider af den politiske midte ryster man på hovedet over skadestuerne lægernes fede blodprøve-fidus

Skadestue-lægerne kan sætte helt op til 1362 kroner ind på bankkontoen for fem minutters arbejde med en blodprøve. (Foto: Nima Stock)
Skadestue-lægerne kan sætte helt op til 1362 kroner ind på bankkontoen for fem minutters arbejde med en blodprøve. (Foto: Nima Stock)

- Det er jo fuldstændig håbløst og absurd.

Sådan lyder den utvetydige reaktion fra Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen på Ekstra Bladets afsløringer af skadestuernes lukrative blodprøve-ordning.

Hver gang politiet dukker op på skadestuerne med en formodet spritbilist for at få taget en lovpligtig blodprøve, kan skadestue-lægerne sætte helt op til 1.362 kroner ind på bank-kontoen - det vel at mærke selv om de allerede er på arbejde og bliver betalt af Danske Regioner.

Og det forarger Sophie Hæstorp Andersen.

- Hvad bliver det næste, at private firmaer dukker op for at få lavet gentests? Det er en mærkelig og problematisk praksis, som regionerne må gøre noget ved, siger hun og fortsætter:

- Lægerne skal selvfølgelig ikke have dobbelt-betaling for det her arbejde, og det undrer mig såre, at regionerne og politiet ikke har fundet ud af at gøre noget ved det. Det kræver jo ikke engang, at lovgivningen skal ændres.

Også på den anden side af Folketinget i Dansk Folkeparti ryster man på hovedet over ordningen, der hvert år sender millioner af kroner i lægernes lommer - specielt eftersom Ekstra Bladet har haft fat i problemstillingen helt tilbage i 2006:

- Det viser jo med al ønskelig tydelighed, at regionerne ikke tager problemstillingen alvorligt. De her millioner kunne dog sagtens bruges mere fornuftigt, lyder det fra sundhedsordfører Liselotte Blixt (DF), der fortsætter:

- Det skal stoppes, og undrer mig også, at det ikke er sket før. Sundhedssystemet skal ikke belastes af det her mere end højst nødvendigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer