TV: Anders Lund Madsen ruller buksebenet op

I dag er det 'International Minedag'. Kampen mod landminer markeres over hele verden, hvor politiker og kendte ruller buksebenet op for at vise deres sympati

Anders Lund Madsen støtter op om kampen mod landminer. (Foto: Screendump fra tv-indslag)
Anders Lund Madsen støtter op om kampen mod landminer. (Foto: Screendump fra tv-indslag)

Landminer er stadig en daglig trussel for befolkningen i 66 lande verden over.

Selv om kampen med at udrydde de farlige miner er i fremgang, er der altså fortsat lang vej endnu.

SE OGSÅ:

Krig & katastrofer TV: Her er elefanten, der trådte på landmine

Et af de hårdest ramte lande er Colombia, og i det sydamerikanske land markede man sidste års 'Internationale Minedag' ved at rulle det ene bukseben op.

Et simpelt signal, der nu har spredt sig til resten af verden under navnet Lendyourleg.

Derfor vil man i dag kunne se politikere, sportsstjerner og andre kendte gå med det ene bukseben rullet op. Også her i Danmark, hvor blandt andre tv-værten Anders Lund Madsen, udviklingsminister Christian Friis Bach og OL-løber Anders Bube støtter op om projektet.

I tv-klippet over artiklen kan du se de kendte mennesker vise deres støtte ved at rulle buksebenet op

Folkekirkens Nødhjælp står bag projektet i Danmark i samarbejde med Danish Demining Group, der hører under Dansk Flygtningehjælp.

LÆS OGSÅ:

Krimi Landmine dræber 20 civile afghanere

De danske organisationer er førende i kampene mod landminer og har 2500 mænd og kvinder engageret under sig på verdensplan til at hjælpe med minerydningen i lande som Afghanistan, Burma/Myanmar, Laos og DR Congo.

Folkekirkens Nødhjælp har produceret en kampagnevideo - du altså kan se i tv-klippet over artiklen - i håb om, at så mange danskere støtter op om projektet som muligt.

Og kigger man ud af vinduet i dag, så er det i hvert fald ikke vejret, der skal afholde folk for at rullebuksebenet op. Så hermed er opfordringen givet videre.

0 kommentarer
Vis kommentarer