Arbejdsløse søger på livet løs

Halvdelen af virksomhederne oplever, at de får flere ansøgninger til ledige jobs end for et år siden

Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann

Hver anden virksomhed oplever i dag at få flere ansøgninger til deres jobopslag end for et år siden. Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Kaas & Mulvad har lavet for Fagbladet 3F.

Ud af 400 virksomheder får halvdelen - 49,9 procent - flere ansøgninger i dag. Lidt under hver tredje får cirka samme antal ansøgninger, og kun 6,4 procent får færre.

SKOV A/S i Glyngøre syd for Mors laver klimastyring og produktionsovervågning til kyllingeproduktion og svinestalde.

Her fik man mindst 285 ansøgninger til et job som vicevært. Lagerchef Bjarne Tore Lauridsen mener, at der er to forklaringer på de mange ansøgninger.

- Den ene er, at vi vokser og har fået omtale i flere medier både lokalt og på landsplan. Derfor er flere i dag blevet mere opmærksomme på os og vil gerne arbejde i en virksomhed i vækst. Den anden grund kan være, at efter den turbulens, der har været i byggebranchen, er der mange håndværkere, der søger et mere fast job. Det er det indtryk, vi fik, da vi snakkede med folk, siger Bjarne Tore Lauridsen til Fagbladet 3F.

Professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen siger, at mange jobansøgninger er tegn på, at krisen i hvert fald ikke er overstået.

- Så når man får flere ansøgninger, er det egentlig et dårligt tegn. På den anden side ser det lige nu ud til, at krisen letter en smule i byggeriet, og når der kommer gang i byggeriet trækker det andre sektorer op. Vi ved, at der også er andre tegn på bedring af økonomien. Så derfor vil der formentlig i den kommende tid blive flere jobåbninger, og også færre ledige. Og så vil antallet af ansøgninger pr. job falde, siger Flemming Ibsen til Fagbladet 3F.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere