Al-Shabaab bomber teater og dræber minister

Oprørsgruppen al-Shabaab dræber mindst syv med bombe i teater i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Mindst syv personer er dræbt af en bombe i Somalias nyligt genåbnede nationalteater i hovedstaden Mogadishu. Det siger lokalt politi.

Blandt de dræbte er en minister og formanden for Somalis fodboldforbud, skriver britiske BBC.

En politimand siger, at der er tale om en selvmordsbombemand, og oprørsgruppen al-Shabaab har påtaget sig skylden for bombeangrebet.

- Vi står bag bomben i teatret. Vi rettede angrebet mod de vantro ministre og parlamentsmedlemmer, hedder det i en erklæring fra gruppen.

Nationalteatret genåbnede den 19. marts, efter det har været lukket i over 20 år på grund af den mangeårige konflikt i det nordøstafrikanske land.

Ambulancer og redningsmandskab ankom hurtigt til teatret efter eksplosionen, og mange sårede er kørt til byens hospitaler. Øjenvidner beretter om mange sårede.

Al-Shabaab kontrollerer store dele af Somalia. Men gruppen blev tvunget ud af Mogadishu i fjor af styrker, der er loyale over for landets svage civile regering. Den støttes af militære styrker fra andre afrikanske lande.

Siden da har gruppen adskillige gange gennemført bombeaktioner inde i Mogadishu og svoret at ramme alle, der støtter regeringen.

Al-Shabaab sagde efter et mislykket bombeangreb mod præsidentpaladset i Mogadishu, at "flere angreb kan ventes".

Siden da har gruppen forsøgt at ramme både paladset og regeringsbygninger med mortergranater. Hidtil har granaterne dog ikke ramt plet, men i stedet slået ned i beboelsesområder og dræbt mange civile.

0 kommentarer
Vis kommentarer