Gitte: Vi taler ikke om eks'en

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere. I denne uge handler det om ekskærester, udenlandsrejser og om konstant at stræbe efter mere.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Klik her og skriv til Gitte: Har du et dilemma? Skriv til spoerggitte@eb.dk. Hver uge besvarer jeg en række spørgsmål og belønner det bedste med en signeret kopi af min selvbiografi 'Gitte Nielsen - du har kun et liv'.

Hjemme hos os taler vi ikke om vores ekskærester
Kære Gitte
Tusind tak for gode, læseværdige svar hver uge! Jeg har selv et spørgsmål:

For tre år siden gik min kæreste fra mig, og jeg var længe meget knust over det. Nu er vi begyndt at se hinanden igen, og en gang imellem begynder hun at fortælle om nogle af de mænd, hun har været sammen med i mellemtiden.

Jeg ved godt, hun ikke har levet i cølibat de sidste tre år -det har jeg heller ikke. Men alligevel bryder jeg mig ikke om at høre om det.

Er det mig, der er sart? Hvad fortæller du selv din mand om din fortid?Hilsen en beundrer

Hej
Dejligt at høre, at I har fundet sammen igen. Du er nødt til at acceptere, at I har haft en pause, og at der er sket ting og sager i de tre år. Det stikker lidt i hjertet på dig, når hun kommer ind på intime ting fra fortiden, som var med andre end dig, og det er kun naturligt. Det bliver bedre med tiden.

Men hvis det generer dig voldsomt, så sig det til hende, næste gang hun begynder på en ny anekdote fra tiden, hvor I ikke kom sammen.

Personligt kan jeg ikke lide at tale om eller tænke på min mands intime liv, før han mødte mig. Men jeg kan jo ikke gå tilbage i tiden og ændre noget, så min mand og jeg bruger ikke tid på at tale om gamle forhold og eskapader med andre.

Vi foretrækker at tale om os!
Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

Jeg er aldrig tilfreds -stræber altid efter mere
Hej Gitte
Jeg har svært ved at være tilfreds med det, jeg har, og stræber altid efter noget mere. Det betyder, at jeg ofte skifter job og har svært ved at holde på en kæreste.

Jeg har simpelthen svært ved at finde ro, stoppe op og glæde mig over det, jeg har. Desværre stresser jeg også mig selv på grund af det og kan mærke, at jeg er ved at være slidt mentalt.

Hvad gør jeg?
Venlig hilsen
Stræberen

Hejsa 'stræber'
Det gode ved din mail er, at du selv er opmærksom på, at der er noget galt med den måde, du lever og tænker på. Du bør få en tid hos din læge og forklare, hvordan du har det.

Din overdrevne rastløshed kan have en medicinsk og en psykologisk årsag. Og det kan din læge hjælpe dig med at finde ud af -eventuelt ved at henvise dig til en specialist.
Hilsner Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

Min lillesøster vil til L.A.
Hej Gitte
Min yngste søster er som så mange andre teenagere fascineret af Los Angeles og Hollywood. Hun bliver student til sommer og har planer om, at hendes første længere rejse skal gå til Los Angeles.

Jeg synes, det er alle tiders, at hun vil ud og rejse, men er ærlig talt lidt bekymret for, hvordan lige L.A. vil tage imod en køn, naiv dansk pige, der tror, hun vil møde stjernerne, bare hun tager derover i nogle måneder.

Gider ikke være den overbeskyttende storebror, men er jeg det?
Backpacker fan

Hej backpacker fan
Jeg synes, det er helt fint, at du forsøger at gøre det bedste for din lillesøster. Og L.A. er både stor og meget anderledes end byer i Danmark. Men det er en fantastisk by med mange adspredelser og smukke sights.

Rejser hun alene, skal hun skal finde et sted at bo, inden hun ankommer. Og så skal hun lige sætte sig ind i, hvilke dele af byen hun skal holde sig fra. Kender hun nogle, som kan vise hende rundt, vil det være det bedste.

Jeg var kun 17 år, da jeg begyndte at rejse alene rundt i verden, men jeg var også ret moden af min alder, ikke særlig naiv, talte flydende engelsk og ringede hjem til mine forældre hver aften.

Held og lykke med din søsters tur. Måske burde du rejse med hende...
Hilsner Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere