Mange dræbt og såret under kampe i Libyen

Libyens centrale myndigheder har svært ved kontrollere militser og brigader af tidligere oprørere.

Mindst 14 mennesker er blevet dræbt og omkring 80 er blevet såret i hårde kampe i det vestlige Libyen inden for det seneste døgn, oplyser det nationale overgangsråd TNC.

Der meldes både om kampe i Zuwarah, 100 kilometer vest for hovedstaden Tripoli, og i de nærliggende byer Regdalin og Jamil.

Ifølge NTC er kampene fortsat i gang, og de centrale myndigheder har sendt en delegation til området for at forsøge at bidrage til en løsning.

De hårde kampe begyndte, da tidligere oprørssoldater fra Zuwarah blev taget til fange af lokale militser, da de var på vej gennem Jamil.

Overgangsmyndighederne forhandlede en aftale med de lokale militser, og soldaterne blev i første omgang løsladt. Men efter løsladelsen gik bevæbnede mænd fra Zuwarah alligevel til angreb.

Indbyggere i Jamil og Regdalin beskylder tidligere oprørere for at have støttet Gaddafi-regimet under krigen sidste år.

Libyens overgangsregering kæmper for at sikre våbenhvile mellem forskellige klaner og snesevis af brigader af tidligere oprørere, som kæmpede mod Gaddafis regime, men som nu opretholder lovløse tilstande.

For få dage siden blev der efter næsten en uges blodige sammenstød indgået en våbenhvile mellem klanerne i Sabha i den sydlige del af landet. Omkring 150 blev dræbt under kampene mellem touboukrigere og arabiske klanfolk.

I februar blev snesevis af mennesker dræbt under træfninger mellem militser i provinsen al-Kufra.

/ritzau/AFP

0 kommentarer
Vis kommentarer