Regeringen: Nej til billigere bus og tog

Oddsherred kommune har fået nej fra regering til at sikre billigere offentlig transport

Folk i Odsherred, der har set frem til at komme gratis med bussen eller toget, kan godt glemme det igen.

Kommunen, der havde søgt regeringen om tilladelse til en række forsøg som frikommune, har fået afslag på tre ud af fire forsøg - og et af de forsøg, som regeringen ikke ville lade Odsherred gennemføre, handler om billigere kollektiv trafik, fortæller borgmester Thomas Adelskov til DR Sjælland.

- Vi har fået nej til at slippe ud af nogle af de snærende bindinger omkring kollektiv trafik, og vi havde jo planer om at tilbyde gratis offentlig trafik i kommunen. Det ser meget vanskeligt ud nu.

Ud over billigere trafik har regeringen også sagt nej til, at Odsherred kan opkræve 200 kroner hos hver af de titusinder af sommerhusejere, så der kunne sættes gang i flere aktiviteter for turisterne.

Og Odsherred må heller ikke udvide skolepligten, så flere får en ungdomsuddannelse.

Afslagene ærgrerThomas Adelskov:

- Jeg er stærkt skuffet, fordi jeg havde forventet, at vi havde fået lov til at drive kommune på en anden måde og knække nogle af vore store udfordringer. Odsherred har fået ja til, at pensionister kan købe sig til mere støvsugning og rengøring hos kommunen - og så må gymnasiet også gerne overtage undervisningen af elever i 10. klasse.

0 kommentarer
Vis kommentarer