Frankrig sigter 13 islamister for terror

En fransk anklager vil rejse terrorsigtelser mod 13 personer, der menes at være islamistiske ekstremister.

Da fransk-algeriske Mohammed Merah for snart to uger siden blev skudt ned af politiet i Toulouse, blæste præsident Sarkozy jagten på islamistiske ekstremister i gang.

Allerede fredag morgen blev 19 personer anholdt, og 13 af disse, som beskrives som islamiske ekstremister, vil en fransk anklager nu forsøge at få dømt for terroraktiviteter.

Topanklager Francois Molins mener blandt andet, at flere af de anholdte havde planlagt at bortføre en undersøgelsesdommer.

De anholdte, hvoraf nogle er medlemmer af en formodet ekstremistisk gruppe kaldet Forsane Alizza, der blev forbudt i sidste måned, er desuden mistænkt for at være en del af en kriminel bande med forbindelser til en terroristgruppe, siger anklageren.

Omkring 10 våben blev beslaglagt i forbindelse med anholdelserne, tilføjer han og vil nu forsøge at få ni af de anholdte tilbageholdt, mens fire kan løslades mod kaution.

Flere franske oppositionspolitikere har kritiseret, at de 19 anholdelser blev filmet af medier og efterfølgende vist på tv.

De mener, at billederne er et af den højreorienterede præsident Nicolas Sarkozys ufine midler til genvalg senere på måneden.

Mandag annoncerede de franske myndigheder, at ​​fem radikale islamiske præster var blevet udvist som en del af en aktion i kølvandet på Mohammed Merahs syv drab begået inden for en uge i marts.

Ifølge de franske myndigheder er imamerne kommet med antisemitiske udtalelser i deres prædikener og har krævet, at muslimer afviser vestlige værdier.

Samtidig har de sagt, at kvinder skal bære slør, der dækker hele ansigtet.

0 kommentarer
Vis kommentarer