Unicef: En million børns liv er i fare

Unicef starter tirsdag en global kampagne, der skal sætte fokus på en ny snigende katastrofe i Afrika.

En omfattende katastrofe er under opsejling i Sahel-regionen i Afrika, og en million børn er i fare for at dø af underernæring.

Sådan lyder det alarmerende budskab fra Unicef, der tirsdag søsætter en ny global kampagne for at sætte fokus på den afrikanske region.

- Vi kan forhindre katastrofen, og det er vi allerede i fuld gang med, men vi har brug for al den hjælp, vi kan få, inden det er for sent, siger Unicef Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.

I alt er befolkningen i otte lande i regionen berørt af den snigende katastrofe, der kommer efter gentagne tørkeperioder i 2005, 2010 og 2012.

13 millioner mennesker vil i år være afhængige af hjælp, og som altid er det de små børn, som er de mest udsatte, advarer Unicef.

- Det vil være uacceptabelt, hvis vi igen skal være vidne til ny katastrofe, der kræver mange børns liv, når vi ved, den kommer, og vi ved, vi kan forebygge den, siger Steen M. Andersen.

Unicefs hjælpearbejde foregår i samarbejde med de berørte otte landes regeringer.

Organisationen etablerer behandlingsmuligheder i lokalsamfundene og støtter samtidig den opsøgende indsats med at nå alvorligt underernærede børn

Fokus ligger blandt andet på at behandle underernærede børn med ekstra nærende mad og mælk, forebygge og behandle malaria samt behandling af diarré og adgang til ordentlig sanitet.

Unicef er verdens førende organisation for børn og arbejder i 156 af verdens fattige lande for at sikre børn en sund og tryg opvækst, skolegang og beskyttelse mod vold, udnyttelse og aids.

0 kommentarer
Vis kommentarer