Frankrig udviser fem islamister

De franske myndigheder har stor fokus på ekstremister, efter en 23-årig islamist skød og dræbte syv i Toulouse

To islamister er allerede blev smidt ud af Frankrig og samme skæbne venter for tre andre, melder de franske myndigheder mandag.

Udvisningerne er resultatet af en ny hård kurs, myndighederne har lagt, efter den 23-årige Mohamed Merah for nylig skød og dræbte syv personer i den franske by Toulouse.

En radikal fra Algeriet og en malisk imam blev sendt tilbage til deres respektive lande mandag, mens en tuneser samt saudisk og en tyrkisk imam også står over for en bortvisning.

Ifølge de franske myndigheder er imamerne kommet med antisemitiske udtalelser i deres prædikener og har krævet at, muslimer afviser vestlige værdier.

Samtidig har de sagt, at kvinder skal bære slør, der dækker hele ansigtet.

De fem udviste er dog ikke de første, der er kommet i myndighedernes søgelys.

I sidste uge blev fire muslimske prædikanter nægtet adgang til Frankrig, hvor de ville deltage i en konference afholdt af Union of Islamic in France.

Og generelt er der stor fokus på islamisterne i Frankrig.

Det franske politi anholdt fredag 19 personer i en storstilet aktion mod islamiske netværk.

Det skete kort efter at præsident Nicolas Sarkozy gjorde kampen mod ekstremisme til et af hovedpunkterne i sin kampagne for genvalg.

Nogle af anholdelserne fandt sted i Toulouse, hvor den islamiske ekstremist Mohamed Merah 22. marts blev skudt og dræbt af politiet.

Ifølge politiets teori nåede han inden da at dræbe tre soldater, en lærer og tre skolebørn, før han forskansede sig i en lejlighed.

Efter 32 timers drama og forhandlinger blev han skudt, da han kastede sig ud af et vindue.

0 kommentarer
Vis kommentarer